Spor
  • 31.8.2008 02:19

"OTURUP HAKEMLERİMİZİN BU MAÇI BİR DAHA İZLEMESİ GEREKİYOR"

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, kendisi adına duygusal bir maç olduğunu söyleyerek, "Benim adıma duygusal bir maçtı. Ben Kocaelispor'a 1989 yılında geldiğimde belki de küme düşecekti. Takımı kümede bıraktık. Ertesi sene şampiyon olarak Süper Lig'e çıktık. Süper Lig'de inanılmaz maçlar çıkardık, inanılmaz güzel şeyler yaşadık. Benim Türk futboluna gelmemde en büyük etken bu camiaydı. Benim için çok duygu yüklü bir maçtı" ifadelerini kullandı.
Kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Uygun, "İyi oynadık, futbol adına güzellikler yapmaya çalıştık. Geçen sezon Sivasspor mantalite olarak zaten kazanmaya odaklanmış, futbol adına bütün bireysel yeteneklerini sahaya yansıtmaya çalışan, futbolun sevgisini ve o güzelliğini kendinde yaşamak isteyen bir takımdı. Bugün de Kocaelispor gibi çok güçlü bir takımı deplasmanda net bir skorla yendiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.
Kocaelispor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ise, maçın hakemine tepki göstererek, "Golü yediğimiz dakikaya kadar her iki takımın da girdiği gol pozisyonları vardı. Hakemin vermiş olduğu faul yanlış bir karar. Neticesinde kalemizde golü gördük. Musa'nın oyundan atılması takımın düzenini bozdu. 10 kişi kalmamıza rağmen girmiş olduğumuz gol pozisyonları vardı. FIFA düzeyinde bir hakemin böyle saçma sapan düdükler çalması affedilemez. Oturup hakemlerimizin bu maçı bir daha izlemesi gerektiğini düşünüyorum"
dedi.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz da, galibiyeti hak eden bir futbol sergilediklerini belirterek, "Geçen Kayserispor ile berabere kaldığımız maçta takımın iyi futbolundan memnun olduğumuzu söylemiştik. Önemli olan takımın sergilediği futbol. Bugün de galibiyeti hak eden bir oyun ortaya koyduk. İkinci yarıda golleri bulduk. Kazandığımız için mutluyuz, oyuncuları kutluyorum. Kocaelispor'a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kocaelispor Kulübü Başkanı Serhan Gürkan ise, yeni kurulan bir takım olduklarını belirterek, zamana ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Başkan Gürkan, "Yeni kurulan bir takımız. Bizim ilacımız zaman, önümüzdeki günlerde daha iyi olacağız. Önemli olan fair-play çerçevesinde bir oyun olmasıydı. Anadolu takımı olarak Sivasspor'a destek veriyoruz" dedi.
Sivassporlu futbolcu Musa Aydın ise, 3 puanı hak ettiklerini söyleyerek, "Bugün gerçekten zor bir maç olacağını biliyorduk. Kocaelispor, birçok yeni transfer yaparak kadrosunu güçlendirmiş, burada zorlanacağımızı biliyorduk. Çok gol pozisyonuna girdik. 3 puanı hak ettiğimize inanıyorum. Kazanmak için elimizden gelen herşeyi sahada gösterdik. 3 puanı aldığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.
Sivasspor'un golcü futbolcusu Mehmet Yıldız da, karşılaşmanın zor geçtiğini belirterek, "Geçen hafta kaybettiğimiz puanları burada telafi etmeye gelmiştik. İyi mücadele ettik. 2 golle galip gelmesini bildik. Farklı olabilirdi, ama sonuçta galip geldik. Önümüzdeki arayı iyi değerlendirip, Bursaspor maçını da kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kocaelispor'u deplasmanda yenmenin güzel bir duygu olduğunu ifade eden İbrahim Dağaşan ise, "Maçta üstün taraf olan bizdik. Çok iyi mücadele ettik, pozisyona girdik, çok koştuk, yardımlaştık. Kazandığımız için çok mutluyuz" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:40

İLGİLİ HABERLER