Gündem
  • 9.12.2019 13:40

'Oy pusulası' üzerinden hedef alınan Alpay Özalan: "Haberim yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte İngiltere'nin başkenti Londra'daki NATO Zirvesi'ne giden AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, hakkındaki usülsüz oy kullanma iddialarına, "Benim bundan haberim yok. Böyle bir şeye ihtiyacım da yok. İzinliydim, çünkü partim adına görevli olarak Cumhurbaşkanımızla İngiltere seyahatindeydim." diyerek cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın veto ettiği termik santral bacalarına filtre takılmasını 2.5 yıl erteleyen düzenlemeyi de içeren vergi paketinin perşembe günkü oylamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heyetinde bulunan AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ın da 'oy pusulası' yer aldı. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili, adına pusula gönderilen milletvekillerinin salonda bulunup bulunmadıklarını kontrol ederken Alpay Özalan'ın TBMM'de olmadığı ortaya çıktı. Özalan ile birlikte mecliste olmayan diğer vekillerin de pusulaları işleme koyulmadı.

Özalan aynı gün geç saatlerde Ankara'ya gelince TBMM'ye geçerek görüşmeleri sabaha karşı tamamlanan İçişleri Bakanlığı ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı torba yasanın oylamasında bizzat oy kullandı.

'Bunu muhalfetten birileri de yapabilir'

AK Parti'li kaynaklar yaşanan oy pusulası olayına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Arkadaşımız izinli olarak Cumhurbaşkanımızın gezisindeydi. Bundan haberi olmayan işgüzar bir arkadaşımız da pusula göndermiş. Meclis’te bu tür işler zaman zaman olabiliyor. İktidar da muhalefet de yapabiliyor. Geçmişte başka örnekleri de var."

Özalan: Bu konularda hassasım

Yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulunan Alpay Özalan ise kendisi Londra'da iken oy pusulasının mecliste olmasından haberi olmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Benim bundan haberim yok kaldı ki böyle bir şeye ihtiyacım da yok. İzinliydim, çünkü partim adına görevli olarak Cumhurbaşkanımızla İngiltere seyahatindeydim. Uçağımız gece yarısı Ankara’ya gelince koşa koşa Meclis’e gittim ve sabaha karşı yapılan İçişleri Bakanlığıyla ilgili yasanın oylamasına katıldım. İzinli olduğum için arkadaşlar ‘Gelmene gerek yok’ dediler ama ben yine de gittim, çünkü bu konularda çok hassasım."

Taha Emre ÖZDEMİR   yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 9.12.2019 13:41

İLGİLİ HABERLER