Medya
  • 1.8.2008 04:57

ÖYMEN CANLI YAYINDA BİRAND'I FENA TERSLEDİ!..

Kanal D Ana Haber’de bu akşam Mehmet Ali Birand, TBMM önünden yaptığı canlı yayında CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’i konuk olarak aldı. Aynı sırada Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de makamından görüntülü bağlantı yaptı.
Onur Öymen, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Anayasa Mahkemesi’nin ciddi uyarılar taşıyan kararını görmezden gelip aynı hatalarını yapmaması gerektiğini ifade etti. Avrupa’da da parti kapatma davalarının olduğunu hatırlatan Onur Öymen, bu dava ile Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ayrı düştüğü savlarını doğru bulmadığını ifade etti.
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in araya girmek istemesi üzerine Onur Öymen, sözlerinin bitmediğini belirterek "Adalet Bakanı kadar ben de konuşayım" diyerek sözlerine devam etti. Öymen’in ifadelerini sadeleştirmek isteyen Birand, beklemediği bir tepki ile karşılaştı.
Onur Öymen, sert bir üslupla "Müsade buyurursanız ben konuşayım" diyerek Birand’a çıkıştı. Yüz ifadesinden bu sözlere alındığını belli eden Birand, konuşmanın ilerleyen bölümlerinde de araya girmemeye özen gösterdi.
BAKAN ŞAHİN: DAHA DİKKATLİ OLACAĞIZ
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise bundan sonra daha dikkatli olacaklarını belirtti.
Birand’ın bu konuyu açmasını istemesi üzerine Mehmet Ali Şahin, şu çarpıcı sözleri söyledi:
"Eğer bu ülkede bizim yönetiminden sorumlu olduğumuz vatandaşlarımızın bir kısmının bir takım kaygıları varsa haklı veya haksız olabilir. Bu kaygıları giderici adımlar atmak, bu konuda değerlendirmeler yapmak ve bu vatandaşlarımızın kaygılarını dinleyerek bu kaygıları giderici faaliyette bulunmak iktidar partilerinin görevidir. Bizim de görevimizdir. Bu konuda parti olarak değerlendirmeler yapacağız, bunu da hiç kimse garipsememelidir. Her hadiseden bir takım dersler çıkartmak durumundayız."
KAYNAK: TELEVİZYONGAZETESİ

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:26

İLGİLİ HABERLER