Asayiş
  • 26.6.2010 19:22

ÖZ KIZINA ZORLA FUHUŞ YAPTIRAN BABANIN CEZASI KESİLDİ!..

Trabzon'da öz kızını fuhuşa zorladığı gerekçesiyle yargılanan babaya 20 yıl 5 ay hapis cezası verilirken, aynı kıza cinsel istismarda bulunan bir başka şahsa ise 17 yıl 6 ay hapis cezası kesildi.
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanıklardan baba İ.K. (44) ile A.K (51) hazır bulundu. Haklarında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, bu suça yardım etmek, fuhuşa zorlama" suçlarından dava açılan sanıklar, duruşmadaki ifadelerinde üzerlerine atılan suçlamaları reddetti.
Baba İ.K., olaydan dolayı maddi ve manevi zarar gördüğünü belirterek "Hakkımda ileri sürülen iddialar çok kötü ve iğrençtir. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.
Diğer sanık A.K ise kardeşinin yalan beyanı yüzünden bu duruma düştüğünü ifade ederek "Kardeşimin yalan beyanı olmasaydı ben ve arkadaşım burada olmayacaktık. Mağdurum, suçsuzum tahliyemi istiyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti gerekçeli kararında sanık İ.K. için yeterli delil bulunamadığından cinsel istismar suçundan beraatine karar verirken, 17 yaşındaki kendi kızı mağdure D.K.'ya yapılan cinsel istismara göz yummak suçundan 8 yıl ağır hapis cezası verirken, daha sonra mağdureye karşı tehditte bulunduğu, fuhuşa teşvik ettiği, beden ve ruh sağlığını bozduğu gerekçesiyle toplam 20 yıl 5 ay ağır hapis cezası ile cezalandırdı.
Mahkeme heyeti diğer sanık A.K. için ise " Cinsel istismar suçundan 8 yıl ağır hapis cezasıyla cezalandırırken, daha sonra mağdureye karşı tehdit kullanmak, beden ve ruh sağlığını bozduğu gerekçesiyle cezasını 17 yıl 6 ay ağır hapis olarak belirledi.
Öte yandan Trabzon'un Maçka ilçesi Başar köyünde yaklaşık 1 yıl önce kızını zorla 2 bin TL'ye A.K. isimli şahsa fuhuş amacıyla pazarladığı iddiasıyla baba İ.K. ve A.K. isimli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:32

İLGİLİ HABERLER