Eğitim
  • 12.10.2008 14:10

ÖZCAN: MESLEK YÜKSEKOKULLARININ PRESTİJİ İÇİN ABD'DEYİZ

NEW YORK -      ABD'ye, Türkiye'deki meslek yüksekokullarının içinde bulundukları durumu düzeltmek amacıyla işbirliği için geldiklerini belirten Prof. Dr. Özcan, meslek yüksekokullarının Türkiye'de prestijlerinin üniversitelere göre daha düşük olarak algılandığını ifade etti. Özcan, meslek yüksekokullarının Türkiye'de daha çok "ara eleman yetiştiren okullar" şeklinde görüldüğünü belirterek, en başta "ara eleman" yerine "teknik eleman" sözcüğünü kullanmayı yeğlediklerini kaydetti.
     Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:
     "Aslında meslek yüksekokulları ekonomimizin motoru durumundadır. Eğer bu okullar ekonominin ve sanayinin istediği elemanları yetiştirse Türkiye'de pek çok şey hallolacaktır. Eğer bir kısım öğrencimizi, lise mezunumuzu, üniversiteye değil de meslek yüksekokullarına yönlendirebilirsek o zaman üniversite kapısı önündeki ağır yükten de epeyce kurtulmuş olacağız.
     Yapılabilecek şeylerden en iyisi meslek yüksekokullarının iyi çalıştığı ülkelerden yardım almaktı. Zaten 1998 yılından beri ABD'deki meslek yüksekokullarıyla bir ilişkimiz var, onlarla öğrenci ve öğretim görevlisi değişiminde bulunuyorduk, fakat bunlar çok sınırlı ilişkilerdi, 5 öğrenci 10 öğretim üyesiydi, çok azdı. Buraya gelme amacımızdan bir tanesi de bunun alanını biraz genişletmek, en azından 50 öğrenci, 40-50 öğretim görevlisi yollamak."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:29

İLGİLİ HABERLER