Asayiş
  • 30.4.2010 11:51

ÖZEL KUMARHANE İŞLETEN POLİS AMİRLERİNE BASKIN

Polis önceki gün düzenlediği baskınlarda kumarhanelerde çalışanları gözaltına aldı. Kumar malzemelerine de el kondu.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, bazı polislerin kahvehanelerden rüşvet aldığı ihbarı üzerine harekete geçti. İhbarda adı geçen Küçükçekmece ve Avcılar’da görevli bir emniyet amiri, bir komiser ve bir polis memurunu adım adım izleyen meslektaşları, 3 polisin 5 ayrı kahvehaneyi kumarhane olarak işlettiğini ve buralara ortak olduğunu ortaya çıkardı. 3 polisin Bahçelievler ve Avcılar’da bulunan 5 mekanı ayrıca korumaları altına aldıkları, polislerin buralara yapılacak olan uygulama ve baskınları önceden öğrenerek çalışanlara haber verdikleri belirlendi.

‘Bizimkiler gelecek’

Zanlırın teknik takibe takılan görüşmelerinde kumarhanelerde çalışan kişileri telefonla arayarak “Bizimkiler gelecek. Onları iyi karşılayın” şeklinde haber verdikleri öğrenildi. Zanlıların mesailerinin dışındaki zamanlarda buralara giderek bizzat yönettikleri ve kendilerinin de kumar oynadıkları tespit edildi.

Kumarhane çetesinde bir ilçe nüfus müdürünün de bulunduğu öğrenildi. Yapılan telefon dinlemeleri ve çalışmalardan sonra önceki gün operasyon için düğmeye basıldı. 6 ayrı adrese düzenlenen baskında kumarhanelerde çalışan 6 kişi gözaltına alındı. Bir emniyet amiri, bir komiser ve polis memuru sabah işe geldiklerinde görev yaptıkları yerlerde meslektaşları tarafından gözaltına alındı.

Gözaltılar artabilir

Çete ile başka polislerin de irtibatlı olduğu ve gözaltı sayısının artacağı ifade edildi. İlçenin nüfus müdürü ise sabah saatlerinde evine gelen polisleri görünce fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Bu kişinin tedavisinin ardından gözaltına alınacağı öğrenildi. Üç polisin aralarında bulunduğu toplam 10 kişinin gözaltına alındığı operasyonda zanlıların sorgusu sürüyor.

VATAN

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER