Ekonomi
  • 11.1.2020 14:48

Özel Üniversite Bursları Nasıl Kazanılır?

Özel üniversiteler eğitim yarışı içerisinde öğrencilerine en iyi eğitimi sunmayı amaçlarken, hem aileler, hem de ebeveynler çocuklarının iyi bir eğitim alması için özel üniversiteleri tercih ediyorlar. Ayrıca bu üniversitelerde eğitim görmek, uluslararası akredite edilmiş bölümleri sayesinde, uluslararası düzeyde eğitim almanızı sağlıyor. YSK sınavlarından iyi notlar almış ve başarı sıralaması iyi olan öğrenciler burs imkanlarından da yararlanarak, üniversite tercihlerini burslu olarak da yapabiliyorlar. YÖK Atlas programı üzerinden TYT, AYT ve YDT sınavına göre almış olduğunuz puanlar üzerinden doğru tercihi yapabilirsiniz.

Üniversitelerin Burslu Bölümleri

Özel üniversiteler ücretli eğitimin yanı sıra, ayrıca burslu olarak da eğitim görebiliyorsunuz. Zaten özel üniversitelerin öncelikli amacı para kazanmak değil, iyi eğitimleri sağlamaktır. Bunu da ücretli öğrencilerden aldıkları paralar ile yapıyorlar. İşte kontenjanlarının belirli bir kısmını da başarılı öğrencilere ayırıyorlar. Özellikle kesintisiz burs alarak üniversite eğitimini tamamlamanız kariyer olarak da başarılı olmanızı sağlar. Özel üniversitelerde eğitim gördüğünüz süre boyunca her hangi bir ücret ödemeden eğitiminizi tamamlamış olacaksınız.

İstanbul Gelişim Üniversitesi uluslararası akredite edilmiş olan bölümleri sayesinde, üniversite adaylarının tercihleri arasında üst sıralarda bulunmaktadır. İyi bir üniversiteden eğitim almak için tercihlerinizi yaparken, başarı durumunuza göre üniversite burs fırsatlarını da kullanabilirsiniz. Bunun için girmiş olduğunuz sınavlarda başarılı olmanız yeterlidir.

Üniversite Bursları Nasıl Alınır?

Sınavda başarılı olan ve iyi puan alan üniversite adayları, YKS tercih kılavuzunda, almış olduğu puana göre hangi bölümlerden kesintisiz burs alacaklarını öğrenebilir. Sadece kesintisiz burs için değil, çeşitli üniversite bursları için de tercih kılavuzunda ne kadar burs alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

İstanbul Gelişim Üniversitesi vermiş olduğu burslar ile de üniversite adaylarının tercihleri arasında bulunmaktadır. %100 burs olanağının yanında, bölüm kontenjanlarında %75 burslu, %50 burslu ve %25 burslu olarak da bölümlere öğrenci kabul ediyor. Burslu olarak eğitim almak istiyorsanız eğer, girmiş olduğunuz sınavlarda başarılı olmanız ve lise döneminde de başarı durumunuzun yüksek olması yeterli olacaktır.

En Fazla Akredite Bölümü Bulunan Üniversite

İstanbul Gelişim Üniversitesi, uluslararası akredite edilmiş 57 bölümü ile Türkiye'nin en fazla uluslararası akredite programına dahil olan üniversitesi olarak, öğrencilerin uluslararası düzeyde eğitim almalarını sağlamaktadır. Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer aldıkları için ve üniversite burs imkanlarının da fazla olmasından dolayı, başarılı öğrenciler için iyi bir tercih olmaktadır.

İnternet sitelerinde bölümlerini, taban puanlarını, burslu kontenjanlarını görebilirsiniz. Tercih döneminde almış olduğunuz puana göre tercihinizi yaparak İstanbul'da eğitim görebilirsiniz. Burs olanağı sayesinde, maddi durumu yetersiz olan üniversite adaylarının da kaliteli bir eğitim almaları sağlanıyor.

Burs İmkânları İle Öğrenim Görün

Bölümleri incelerken, size uygun olması oldukça önemlidir. Size uygun olan branşları seçmeniz ve mesleğinizi bir ömür boyu yapacak olmanız, mesleki olarak almış olduğunuz eğitimlerin önemini daha fazla ortaya çıkarıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 11.1.2020 14:49

İLGİLİ HABERLER