Spor
  • 31.3.2009 00:00

ÖZGENER'DEN TARAFTARA ÇAĞRI...

A Milli Futbol Takımı, 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda, 1 nisan çarşamba günü İspanya ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Milliler, karşılaşmanın yapılacağı Ali Sami Yen Stadı'nda, ilk 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutulan bir antrenman yaptı.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, basın mensuplarının izlediği 15 dakikalık bölümde, oyuncuları saha ortasında çevresine toplayarak, konuşma yaptı. Trafiğe takılan milli takımın antrenmanı 10 dakika geç başlarken, futbolcular ve teknik heyet antrenman öncesi saha kenarında yöneticilerle selamlaştı. A Milli Futbol Takımı, İspanya maçının hazırlıklarını yarın akşam BJK İnönü Stadı'nda gerçekleştireceği antrenmanla tamamlayacak.

Antrenmanı, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Başkanvekili Lütfi Arıboğan ve milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Levent Kızıl da izledi.

"ENDİŞE TAŞIMIYORUM"

Antrenmanı öncesi basın mensuplarının soruları üzerine açıklamalarda bulunan Mahmut Özgener, Bosna Hersek, Belçika ve Türkiye'nin grupta ikincilikte şansı bulunan 3 ülke olduğunu ifade ederek, ''Kalan maçlarımızda hem Belçika, hem de Bosna Hersek ile oynayacağımıza göre ben gruptan çıkma yönünde bir endişe taşımıyorum. Ancak öncelikle İspanya maçını geçmemiz lazım. Bunları çarşamba günü maçtan sonra konuşmamız lazım'' ifadesini kullandı.

Milli takım kampının havasının iyi olduğunu ifade eden Özgener, ''Madrid'de de öyleydi, burada da öyle. Bu konuda sıkıntı ve endişe taşımıyorum'' dedi.

Özgener, Türkiye'nin, ''İspanya'da yapılan maçta Avrupa Şampiyonu'na kafa tuttuğu'' değerlendirmesi yapılarak yöneltilen bir soru üzerine, ''Bu doğal bir şey. Avrupa Şampiyonu ile oynadık, ama Avrupa Şampiyonu'nun rakibi de Avrupa üçüncüsü bir takım. Bundan dolayı çarşamba günü futbol açısından güzel bir gece olacağını düşünüyorum'' yanıtını verdi.

"MİLLİ MARŞLARINA SAYGI GÖZETMELİYİZ"


Milli takımın taraftar desteğine çok ihtiyacı olacağı bir maça çıkacağını kaydeden Özgener, şöyle devam etti:

''Ricam maçın sonuna kadar sabırla en iyi şekilde desteklemeleri. İnşallah gönlümüzden geçen bir netice alırız. İspanya dünyanın en iyi milli takımlarından birisi. Bizim takımımızın da çok üst düzey bir takım olduğunu düşünüyorum. En büyük temennim iyi bir neticeyle maçı tamamlamak. Taraftardan bir ricam daha var. İspanya'da her ne kadar bizim milli marşımızı ıslıklamış olsalar da biz İspanya milli marşı çalınırken saygı göstermeliyiz. Ayrıcalıklı bir taraftar olduğumuzu bu yönde de görmek en büyük temennilerimden birisidir.''

''PRİMİ DÜŞÜNEN YOK''

Özgener, ''Süper prim var mı?'' şeklindeki bir soru üzerine de ''Bu konuyu artık gündeme getirmeyelim. Konunun gündemde olmadığını defalarca ifade ettik. Primi düşünen yok. Herkesin düşüncesi İspanya maçı ve bizi mutlu edecek bir neticedir'' dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın ''Maça gitsem bile protokol tribününde oturmam'' şeklinde açıklaması olduğu hatırlatılarak yöneltilen soruya Özgener, ''O konuya girmiyorum. Bu konudaki düşüncelerimi daha önce açıkladım. Önemli bir milli maç öncesi ilave söyleyeceğim bir şey yok'' yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER