Ekonomi
  • 26.8.2009 03:26

ÖZİNCE'DEN RAHATLATAN AÇIKLAMA...

İş Bankası Genel Müdürü Özince, küresel krizin tepe noktalarının aşıldığını ve yavaşladığını, krizin “en ateşli” safhasının geçildiğini söyledi. Ancak Özince, krizin yorgunluğunun süreceğini vurguladı...

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bankanın kuruluşunun 85’inci yılı dolayısıyla hem Türkiye hem sektör konusunda güncel açıklamalar yaptı.

Küresel krizin en ateşli safhası geçti, ama krizin yorgunluğu daha sürecek. Bunun içinden az etkilenerek çıkabilmek için Türkiye’nin farklı şeyler yapması lazım.

EKONOMİK UYARI

Ve ne yazık ki, Türkiye Cumhuriyeti’nde de ekonomik gündem bir türlü siyasi gündemin önüne geçemiyor. Bunu eleştirel anlamda söylemiyorum. Haklı nedenler, sıkıntılar var.

Türkiye’de 2 yıl sonra bir seçim daha yaşanacak. Türkiye bir de o kulvara girerse ekonomi yönetimi biraz daha zorlanır. IMF’nin Türkiye’nin yararına kullanılabileceği kanaatindeyim.

2010 ve sonrasında Türkiye’de tekrar pozitif gelişme ve ekonomik büyümenin başlayacağını ümit ediyorum.

ŞUBELER ARTACAK

İstanbul’un finans merkezi olmasıyla ilgili konuda bir bankacı olarak beklentim; yasal düzenleme, yol haritası, ve takvimin yapılmalıdır.

Banka olarak, 2010’da Bakü’de şube açacağız. Yine, bölgede Ukrayna, Kazakistan ve Rusya’yı fırsatçı bir yaklaşımla araştırıyoruz.

Irak da Türk bankacılık sektörü açısından potansiyeli yüksek bir ekonomi. n 2011’de 1300 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz.

Körü körüne büyüme çabasında değiliz. Büyümede de hiç kimseyle yarış içinde değiliz.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:32

İLGİLİ HABERLER