Gündem
  • 31.7.2020 12:00

Özkan ile Kaftancıoğlu kavgasına Kılıçdaroğlu müdahale etti

CHP 37. Olağan Kurultayı'nda PM listesine giremeyen Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya ile ilgili Canan Kaftancıoğlu'nun "Evet bu listeyi İstanbul örgütü olarak biz hazırladık. Bu listede Yıldırım Kaya ve Tuncay Özkan yok. Neden yok? Çünkü onların girmesini istemedim ve onların seçilmemesi içinde "elimden geleni yaptım” sözlerine Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nın ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, “CHP Parti Meclisi’ne Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya’nın seçilmemesi için elinden geleni yaptığını söylediği” iddiası, tartışmalara neden olmuştu.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, kulis bilgisi aktararak CHP liderinin rahatsız olduğunu belirtti.

Erkin'in yazısına göre, tartışmalarla ilgili ilk kez konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu açıklamalara gerek yoktu, doğru olmadı” yorumunu yaptı.

Canan Kaftancıoğlu İsmail Saymaz'a konuştu: "Onların seçilmemesi için elimden geleni yaptım"

İŞTE AYTUNÇ ERKİN'İN YAZISINDAN O BÖLÜM:

“İKİNCİ YÜZYILA ÇAĞRI BEYANNAMESİ” KİMİ TATMİN ETTİ?

‘Hedef İktidar' kurultayını Ankara'da izledim…

Bir hafta bekledim, çünkü tartışmaların hangi mecrada ilerlediğini görmek önemliydi.

Geçen cumartesi günü gördüğüm, bir hafta sonra ete kemiğe büründü!

Nasıl mı?

Kurultayda ‘liste savaşı' olacağı…

Delege bazında ya da Kılıçdaroğlu'nun A Takımı'nda yer alanlar özelinde, ‘Hedef İktidar' sloganından çok ‘Hedef Parti Meclisi (PM)' sloganına odaklanıldığı açık seçik ortadaydı…

Ve…

Haber Global televizyonunda canlı yayında konuşan gazeteci İsmail Saymaz'ın “Hedef iktidar anahtar listesi”nin Kaftancıoğlu tarafından hazırlandığını açıklaması ve kurduğu şu cümleler ‘Hedef PM' sloganını güçlendirdi. Saymaz şunları kaydetti: “Canan Hanım ile liste konusunda görüştüm. Listenin kendileri tarafından hazırlandığını söyledi. ‘Bu listede Yıldırım Kaya ve Tuncay Özkan yok. Neden yok çünkü girmelerini istemedim. Seçilmemeleri için elimden geleni yaptım. Aykut Erdoğdu listemizdeydi ancak seçtiremedik' dedi. Bu liste İstanbul İl Örgütü tarafından yazılmış…”

Önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kaftancıoğlu'nun açıklamalarıyla ilgili tepkisini araştırdım. Dört kişilik bir sohbette Kılıçdaroğlu'nun “Bu açıklamalara gerek yoktu, doğru olmadı” dediğini öğrendim. Çünkü… CHP'nin son 10 yılına damgasını vuran liderin kafasında, ‘İktidara nasıl geleceğiz' sorusunun dışında başka bir gündem yok!

Ancak…

CHP liderinin esas kızgınlığının… Delegelere sunduğu 80 kişilik PM listesine karşı bu listeden farklı yeni isim listesi hazırlayanlara olduğu ifade edildi! Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine “80 kişiyi 52'ye düşürebilirsin. Neden 80 kişi içinden değil de yeni isimler” dediği de kulislerde konuşulanlar arasında! Bu mesajın da ‘güvendiği' isimlere olduğu çok net!

Bu da ilk PM'de gündeme gelecek…

Kaynak: Özkan ile Kaftancıoğlu kavgasında Kılıçdaroğlu sessizliğini bozdu

Güncellenme Tarihi : 31.7.2020 12:01

İLGİLİ HABERLER