ÖZKAN VE ÖNAL BERAAT ETTİ

2 dk okuma
ÖZKAN VE ÖNAL BERAAT ETTİ

Hızlı Özet

Devlet eski Bakanları Hüsamettin Özkan ve Recep Önal'ın "görevlerini kötüye kullanarak Halk Bankası'nı zarara uğrattıkları" iddiasıyla Yüce Divan'da yargılandıkları davada karar çıktı.

EDA HAN-SAFURE CANTÜRK
ANKARA- Devlet eski Bakanları Hüsamettin Özkan ve Recep Önal'ın "görevlerini kötüye kullanarak Halk Bankası'nı zarara uğrattıkları" iddiasıyla yargılandıkları Yüce Divan'da karar çıktı. Yüce Divan, sanıkların beraatine karar verdi.
Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla yaptığı yargılamada, mahkeme bugün kararını açıkladı. Yüce Divan Başkanı Tülay Tuğcu, sanıkların usule ilişkin itirazlarına karar verilmesine yer olmadığına karar verildiğini belirtti. Duruşmada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, esasa ilişkin görüşlerini, müdahil Halk Bankası avukatları ise esasa ilişkin iddialarını yineledi. Yüce Divan Başkanı Tuğcu, sanıklara son sözlerini sordu. Özkan son sözünde "Teşekkür ederim" derken Önal, "Bana isnad edilen suçu benim işlemem mümkün değil. Beraatimi istiyorum" dedi.
Kararı açıklayan Yüce Divan Başkanı Tuğcu, Özkan'ın Halk Bankası yöneticilerini korumak ve sorumluların yargılanmasını önlediği iddiasıyla Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun Halk Bankası faaliyetlerine ilişkin 1996 yılında yer alan temennileryle Bankacılık Yeminli Murakıplar Kurulu'nun yöneticileryle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirilmesi istenen raporların geciktirildiği yönündeki iddialarla ilgili unsurların oluşmadığına kanaat getirildiğini ve Özkan'ın bu iddialarla ilgili oy çokluğuyla beraatina karar verildiğini bildirdi. Tuğcu, Özkan'a isnad edilen banka yöneticilerinin imza yetkilerini kaldırmadığı yönündeki iddialarla ilgili ise sanık hakkında suçun yasal unsuru oluşmadığından oy çokluğuyla beraatine karar verildiğini açıkladı.
Tuğcu, Önal'ın da "1998-1999 yıllarındaki bankayla ilgili temenni raporlarını 8 ay süreyle işlem yapmadığı" yönündeki iddialarla ilgili yasal suçun yasal unsuru oluşmadığından sanık hakkında oy birliğiyle beraat kararı verildiğini açıkladı. Yüce Divan Başkanı Tuğcu, Önal'ın Başbakanlık onayı almadığı yönündeki iddialarla ilgili suçun da yasal unsuru oluşmadığı gerekçesiyle oyçokluğuyla beraatine karar verildiğini açıkladı. Kararın ardından mahkeme salonunda sevinç gösterileri yaşandı.
Bu haber 1613 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Meteoroloji 9 ili uyardı! Bir tarafta kavurucu sıcak, bir yanda sağanak!
Gündem

Meteoroloji 9 ili uyardı! Bir tarafta kavurucu sıcak, bir yanda sağanak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugünkü hava durumu raporuna göre, 9 ilde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde 1 ile 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Güney kesimlerde ise hafif rüzgar etkili olabilir.

Habervitrini12253 Görüntüleme
İran'ın Gelişmiş Füzeleri Trump'ı şok etti
Gündem
#İran#Dünya#İhlas Haber Ajansı

İran'ın Gelişmiş Füzeleri Trump'ı şok etti

İran tarafından geliştirilen yeni nesil füzelerin, bölgedeki Amerikan hava savunma sistemleri için ciddi bir tehdit oluşturduğu belirtiliyor. Ürdün'de ABD askerlerinin hayatını kaybettiği bir operasyonun ardından tırmanan gerilim, İran'ın artan vuruş kabiliyeti ve stratejik su yollarına ilişkin uyarılarıyla yeni bir boyut kazanıyor.

Habervitrini11034 Görüntüleme
FETÖ'CÜ PİLOT İTİRAF ETTİ..Yazıcıoğlu'nun Helikopterini F-16 ile düşürmüşler
Gündem

FETÖ'CÜ PİLOT İTİRAF ETTİ..Yazıcıoğlu'nun Helikopterini F-16 ile düşürmüşler

Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında Ali Armağan'ın ifadesine SABAH ulaştı: F-4 uçakla taciz helikopteri düşürdü

Habervitrini15056 Görüntüleme
İran'ın Ürdün'deki ABD Üslerini Neden Hedef Aldığı Ortaya Çıktı
Gündem

İran'ın Ürdün'deki ABD Üslerini Neden Hedef Aldığı Ortaya Çıktı

Amerikalı yetkililere dayandırılan bir New York Times haberi, İran ve ABD arasında tırmanan gerginlik kapsamında, Tahran'ın Ürdün'deki Amerikan askeri hedeflerine yönelik saldırılarının ardındaki stratejik sebepleri aydınlattı.

Habervitrini10695 Görüntüleme