Gündem
  • 14.5.2004 00:13

ÖZKAN VE ÖNAL'A YÜCE DİVAN ŞOKU...

ANKARA  - TBMM Soruşturma Komisyonu, Devlet eski Bakanı ve eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile Devlet eski Bakanı Recep Önal'ın Yüce Divan'a sevk edilmesine karar verdi.


Soruşturma Komisyonu, AK Parti Tokat Milletvekili Ergun Dağcıoğlu başkanlığında yaptığı toplantıda, son değerlendirmesini yaptı. Alınan ifadeler ve toplanan delilleri değerlendiren komisyon, 10 milletvekilinin katıldığı oylama neticesinde Özkan'ın Halkbank'tan kullandırılan kredilerin usulsüz olduğu gerekçesiyle Yüce Divan'a sevkinin gerekip, gerekmediğini oyladı. 9 milletvekilinin 'evet' oyu kullandığı oylamada, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt 'red' oyu verdi. Komisyon daha sonra Önal hakkında oylama yaptı. 8 milletvekilinin 'evet' oyu kullandığı oylamada, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ile CHP Ankara Milletvekili İsmail Değerli 'çekimser' kaldılar. Oylamalara göre, Özkan ile Önal'ın Türk Ceza Kanunu'nun 'görevi ihmal' suçunu düzenleyen 240. maddesi uyarınca Yüce Divan'a sevklerine gerek olduğuna karar verildi.


Öte yandan komisyon, Halkbank eski Genel Müdürü Yenal Ansen ile dönemin bazı bürokratları hakkında suç duyurusunda bulunmayı kararlaştırdı. Bu karardan sonra komisyon görev süresinin biteceği 29 Mayıs'a kadar raporunu hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sunacak. Özkan ve Önal'ın Yüce Divan'a gönderilip, gönderilmeyecekleri konusunda son sözü TBMM Genel Kurulu söyleyecek.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:12

İLGİLİ HABERLER