Gündem
  • 17.8.2009 17:05

ÖZKÖK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İP'liler eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök hakkında suç duyurusunda bulundu.

İP Genel Başkan Yardımcısı avukat Hasan Basri Özbey, suç duyurusu öncesinde, partililerle birlikte Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

''2002 yılında Türk Ordusu'na darbe yapıldığını ve bu darbeyle Ecevit Hükümeti'nin dağıtıldığı'' iddiasında bulunan Özbey, ''bunu ABD'nin planladığını'' öne sürdü. ''Tuncay Güney'in ifadelerine dayanılarak, dönemin müsteşarı Şenkal Atasagun zamanında, 2002 yılında MİT tarafından hazırlanan 'Ergenekon' şemasının, 2003 yılında eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e verildiğinin, MİT'in İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği yazıda belirtildiğini'' iddia eden Özbey, ''Genelkurmay Başkanlığı tarafından mahkemeye gönderilen yazıda ise kurum arşivinde böyle bir şema bulunamadığının bildirildiğini'' kaydetti.

Özbey, ''Hilmi Özkök, 10 Temmuz 2003'te kendisine elden 'arz edilen' bu şemayı gayrı resmi olarak Türk Ordusuna karşı tertiplerde kullanmış, sonra da götürmüştür'' iddiasında bulundu.

Özkök hakkında soruşturma açılmasını istediklerini belirten Özbey, bu nedenle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Basın açıklamasının ardından Özbey ve beraberindekiler, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sundu. Dilekçede, Özkök'ün, ''kamu görevini kötüye kullanmak'', ''Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhinde tertiplere girişmek, görevini engellemek, birlik, hiyerarşi ve disiplinini bozmak'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı darbe yapmak'' suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:43

İLGİLİ HABERLER