Gündem
  • 31.5.2007 17:30

ÖZKÖK: TÜRKİYE VE KOMUTANLAR ASLA GEÇ KALMAZ

BODRUM Suaaltı Arkeoloji Müzesi’ni eşiyle birlikte ziyaret eden eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, tarihi kaleye ve müzeye hayran kaldı. Özkök bir gazetecinin Kuzey Irak’a müdahalenin gecikip gecikmediğiyle ilgili sorusuna “Merak etmeyin. Türkiye ve komutanlar asla geç kalmaz. Ancak şu anda konuyla ilgili detaylı bilgim olmadığı için yeterli açıklama yapmam mümkün değil. Ama Türkiye ve ordumuz zamanı geldiğinde ne gerekiyorsa onu yapar, kimsenin kuşkusu olmasın'' dedi.
      Muğla’nın Bodrum İlçesi'ndeki Kara Kuvvetleri Kamp Eğitim Merkezi’ne 4 günlük tatil için gelen eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök bugün saat 15.00’de Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret etti. Müze Müdürü Yaşar Yıldız tarafından kalenin kapısında karşılanan Özkök ve eşi spor kıyafetleri ve neşeli tavırlarıyla dikkat çekti. Kaleye girmekte olan turistlerle de sohbet eden Özkök’ün az sayıda korumayla dolaşması dikkat çekti.
      Başında beyaz şapkasıyla dolaşırken, kale personeliyle el sıkışıp espriler yapan Özkök, Ege ve Akdeniz’de çıkarılan batıklara hayran kaldı. Kaledeki ressamların 30- 50 YTL'ye satılan tablolarından Bodrum manzaralı iki tanesini çok beğenen Özkök'ün para verme isteği ressamlar tarafından kabul edilmedi. Ressamlar, “Paşam sizler ve ordumuz bu ülkenin teminatısınız, sizden nasıl para alırız'' diyerek para almadı.
      Özkök Paşa da ressamlara “Beni çok mahçup ediyorsunuz. Parasız bir ürün almak benim adetim ve tarzım değil. Ama bu eserlerinize de hayran kaldım. Evimin bir köşesinde Bodrum Müzesi hatırası olarak saklayacağım. Ellerinize sağlık'' dedi.
      Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümü kurucusu Nasuf Uçar’ın kaledeki cam atölyesini de ziyaret eden Özkök, cam ürünleri de çok beğendi. Uçar’ın üzerinde Hilmi Özkök yazılı bardağını ve çeşmibülbülü hediye olarak kabul eden Özkök, eşine hediye olarak aldığı cam ve deri kolyeyi kendisi taktı.
      Haluk Elbe Sanat Galerisi, Uluburun Batığı, Cam Batığı Salonu, Karyalı Prenses, İngiliz Kulesi, Alman Kulesi ve Doğu Roma Batığı’nı ziyaret eden Özkök ve eşinin bir günlük mavi yolculuğa çıkacakları da belirtildi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER