Asayiş
  • 31.1.2007 16:57

ÖZLEM UZAN HAKKINDA YAKALAMA EMRİ

FERAY DİNÇ
İSTANBUL  - Kırmızı bültenle aranan Hakan Uzan'dan sonra şimdi de eşi Özlem Hanife Uzan hakkında Adabank'tan sahibi olduğu emlak şirketine usulsüz kredi almak suçundan yakalama emri çıkarıldı.


İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya başka suçtan tutuklu bulunan sanık Mustafa Akar ile Nurettin Sivlim, Tacettin Pak ve Okay Öztürk geldi. Duruşmada söz alan Özlem Hanife Uzan'ın avukatı Şaylan Çığgın, "Müvekkilim Türkiye'ye neden gelmiyor bilmiyorum" diyerek müvekkilinin yurt dışında ifadesinin alınmasını talep etti.
Yurt dışında olduğu iddia edilen ancak adresi net olarak bilinmeyen Özlem Hanefi Uzan'ın önceki adreslerinin otel olduğu ve geçici konaklama yaparak sürekli yer değiştirdiği belirtildi.
Mahkeme heyeti, Hakan Uzan'ın eşi Özlem Hanife Uzan'ın yargılamadan kaçma izlenimi verdiği gerekçesiyle hakkında yakalama emri çıkardı.


Mahkeme heyeti, kırmızı bültenle aranan Kemal ve Yavuz Uzan'ın talebi olmadan İstanbul Barosu'nca tayin edilen avukat Muhittin Köylüoğlu'nun mahkeme vekilliğini kabul etmedi.
Davada, Özlem Hanifi Uzan'ın kayınpederi Kemal Uzan ile iş ortakları ve kredi onayı veren bankacıların da aralarında bulunduğu 12 kişinin bankaya geri ödenmeyen 650 bin Euro'luk kredi borcunu zimmetlerine geçirdikleri öne sürüldü.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER