Asayiş
  • 29.6.2008 00:00

ÖZOK: 'YARGI HAK ETMEDİĞİ SALDIRILARLA KARŞI KARŞIYA!..'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, yargının son günlerde hak etmediği saldırılarla karşı karşıya kaldığını söyledi.
     Özok, Hatay Barosunca düzenlenen ''Kuvvetler Ayrılığı ve Anayasa Mahkemesi'' panelinde, Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ''Yargı Reformu Strateji Taslağı Paketi''ni eleştirdi.
     Taslağın önce baro, bilim adamları ve yüksek yargıda konuşulup tartışılması gerekirken buna gerek duyulmadığını öne süren Özok, ''Biz bunu eleştirdik, Ancak Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, (yargı çalışanlarına yüzde 40 zam yaptık) dedi. Ekonomik koşulları yargıyla karıştırdı'' dedi.
     ''Taslak, hazırlanırken bizlerinde görüş ve düşüncesi alınmalıydı'' diyen Özok, şunları kaydetti:
     ''Ancak, Bakan Şahin bunu yapmak yerine AB komisyonlarına danışarak bizi incitmiştir. AK Parti'ye açılan kapatma davasının ardından yargı son günlerde hak etmediği saldırılarla karşı karşıya kaldı. Barolar Birliği olarak bizi de olayların içine çekmek istediler. Ancak, baro olarak asla dava sürecinde yorum yapmama kararı aldık. Ancak, her gün gazete ve TV'ler de pehlivan tefrikaları gibi yapılan yayınlara üzülüyoruz. Bilen de bilmeyen de yorum getirerek yargıyı etkilemeye çalışıyor.''
     Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu da AK Parti'ye açılan kapatma davasının ardından yargının haksız yere yıpratıldığını söyledi.
     Ülkenin Anayasa gereğince yasama, yürütme ve yargı ile yönetildiğine dikkati çeken Kanadoğlu, ''Kuvvetler ayrılığında yargıya verilmiş görevler vardır. Seçilen iktidarlar kendi çıkarlarına dokunulduğunda yargıya saldırmayı adet haline getirmişlerdir'' diye konuştu.
     Demokrasinin zor rejim olduğunu ve bunu herkesin içine sindiremeyeceğini ifade eden Kanadoğlu, ''Demokrasi özveri, ihtimam ve özen ister. Bunu sandığa güvenip tahrip ederseniz, sandığa hapis olursunuz'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER