Gündem
  • 20.5.2019 15:48

Öztürk Yılmaz'dan CHP'ye sert sözler: Atatürk türküleri söylemek kolay

Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, ABD'nin Türkiye'yi S-400 üzerinden hedef alan açıklamalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Muhalefetteki partilerin, Atatürk'ü ağzından düşürmeyen partilerin, çıkıp buna iki kelime edememeleri üzüntü vericidir. Siz hükümete muhalefeti her alanda yaparsınız ama bu artık savunma sistemi konusunun ötesine taşmıştır." dedi.

Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, ABD'nin, Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemi alımına ilişkin sergilediği tutumu değerlendirirken, "Siz hükümete muhalefeti her alanda yaparsınız ama bu artık savunma sistemi konusunun ötesine taşmıştır." dedi.

Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, S-400 konusunda Türkiye'nin aylardır ABD'nin adeta tehdit ve şantajına maruz kaldığını söyledi.

Hükümetin bu konuda açıklama yaptığını ancak muhalefetten bir ses duymadığını vurgulayan Yılmaz, "Çin'den alacağımız sistemlerle ilgili baskılara maruz kaldık ve bundan vazgeçtik. Burada da benzer bir şey oluyor. Bu artık hükümet konusu değildir bu artık milli bir konudur. Çünkü bir kuvvet sizin neyi alacağınızı, almayacağınızı dikte ediyor. " ifadelerini kullandı.

"Bu artık savunma sisteminin ötesine taşınmıştır"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinin dün yapıldığını anımsatan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Orada pek çok söz söylendi, paylaşıldı, bunların hepsini olumlu görüyoruz ancak Atatürk'ü sadece kağıt üzerinde, rozetle, Anıtkabir ile özdeşleştirmek yanlıştır, onun ruhunu anlamak lazım. O ruh, 1919'da Türkiye'nin karşısında duran o egemen güçleri ayaklarının altında alıp ezmiştir. Türkiye otonom, egemen bir devlet olarak çıkmıştır. Bugün o ezdiklerinin taşeronları, Türkiye'nin bu karaları karşısında Türkiye'ye başkaldırıyor, parmak sallıyorlar. Bu konu bu nedenle önemli. Biz egemen bir devlet miyiz değil miyiz? 'Bazı konularda egemeniz, bazılarında değiliz' diyorsak ve bunu bazıları içine sindiriyorsa diyeceğim bir şey yok. Ama muhalefetteki partilerin, Atatürk'ü ağzından düşürmeyen bu partilerin, çıkıp buna iki kelime edememeleri üzüntü vericidir. Siz hükümete muhalefeti her alanda yaparsınız ama bu artık savunma sistemi konusunun ötesine taşmıştır. "

Muhalefet partilerine yönelik "Nasıl olsa hükümet, Amerika ile itişiyor, canı cehenneme ne yaparsa yapsın anlayışıyla mı gideceksiniz, yoksa bu Türkiye'nin konusu mu diyeceksiniz?" sorusunu yönelten Yılmaz, bazı konuların iktidarı-muhalefeti olmayacağına dikkati çekti.

"Atatürk şarkıları, türküleri söylemek kolay..."

Böyle bir durumunda Türkiye'nin fazla tehdit ve şantaja maruz kalacağını anlatan Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gelinen aşamada aylardır muhalefetten çıt çıkmıyor, sanki böyle bir konu yokmuş gibi. Bir taraftan 'Kuvayımilliye, bağımsız Türkiye, egemen Türkiye, büyük Türkiye, güçlü Türkiye, şu, bu' diyorsunuz ama birileri şantaj, tehdit yapıyor çıkıp iki kelime söyleyemiyorsunuz. Bu konuda sizin doğru bir yerde durmanızı dilerim. Türkiye'yi yönetmek isteyen insanların, önce Türkiye'ye sahip çıkması gerekir. İyisiyle kötüsüyle karaları eleştirirsiniz, içeride her türlü eleştiriyi yapabilirsiniz ama bu 'Türkiye bu kararı tek başına verebilir mi veremez mi, egemen mi değil mi, bağımsız mı değil mi, başkalarının baskısına maruz kaldığında u dönüşü yapıyor mu yapmıyor mu' kararıdır. Burada nerede duruyorsunuz, çıkın açıklama yapın. Türkiye siyasetini şekillendirmek isteyen bazı odaklara, 'aman bir şey demeyelim, hoş görünelim edasıyla' gittiğinizde siz hiçbir zaman ulusal olamazsınız, milli olamazsınız. Konjonktürden yararlanıp belki yol yürüyebilirsiniz ama asla bu millet sizi tasvip etmez. Şimdi bir şantaj var, bir tehdit var. Türkiye'ye yönelik bir eğilim var siz bunun neresindesiniz?

Atatürk şarkıları, türküleri söylemek kolay, siz gerçekte neredesiniz? 1919'da Atatürk kimleri ayaklarının altına aldı ezdiyse o çevreler bugün yine Türkiye'nin karşısındadır, biz de onların karşısında durmaya yine devam edeceğiz. "

Güncellenme Tarihi : 20.5.2019 15:57

İLGİLİ HABERLER