Asayiş
  • 4.1.2015 13:39

Özür için pompalı silahla eylem yaptı

Özür için pompalı silahla eylem yaptı antalya,özür,silah

Yaklaşık 1.5 saat başına dayadığı silahla polislere ve çevredekilere zor anlar yaşatan şahıs, özel harekat polisleri tarafından etkisiz hala getirildi.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 11.00 sırasına Muratpaşa İlçesi Tahıl Pazarı Mahallesi Kazım Özal Caddesi ile 463 sokak arasında meydana geldi. Kardeşi Yılmaz S.’nin haksız yere cezaevine düşmesine sinirlenen ağabey Recep S., kardeşini cezaevine düşürdüğünü iddia ettiği 463 sokaktaki işyerine elinde pompalı silahla geldi. İşyerinde aradığını bulamayan Recep S., yanında getirdiği pompalı silahı kaldırarak, şahsın kardeşinden özür dilemesini istedi. Pompalı silahı etrafına doğrultan Recep S.’yi görenler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis caddeyi ve sokağın giriş çıkışını güvenlik şeridiyle yayaların girmesini engelledi. Yunus ve asayiş timleri çelik yeleklerini takarak, Recep S.’yi ikna etmeye çalıştı. Recep S. ,üç koldan yürütülen ikna çalışmalarına cevap vermedi. Herhangi bir yaralanma olayına karşı 112 sağlık ekipleri de hazır bekletildi. Yaklaşık yarım saatlik ikna çabalarından sonuç alınmayınca devreye özel harekat polisleri girdi. Özel harekat polisleri şahsa eylemine son vermesini ve kimsenin zarar görmemesini istedi. Özel harekatçıları karşısında gören Recep S., “Ben ölmeye hazırım. Sizden özür diliyorum. Kardeşim cezaevinde, onun cezaevine düşmesine neden olan işyeri sahibi özür dileyecek. Ya da ben ona sıkacağım. Gelip benden özür dileyecek bende gidip 5 sene yatacağım. Özür dilemezse ben bu gece onu öldürmeden gitmeyeceğim. Dönercinin sahibi gelsin. Herkese saygı duyuyorum siz işinizi yapıyorsunuz” dedi. Polis meraklı kalabalığı ise güçlükle uzaklaştırdı.

Sokak arasında başına dayadığı silahla bir ileri bir geri giden Recep S., polisleri de peşinden sürükledi. Elindeki parayı yakındaki lokantanın masasına bırakan Recep S., su istedi. Polisler susayan Recep S.’ye yerden su fırlattı. Sokağın girişinde bir polis Recep S.’yi oyalarken, arkadan gelen bir polis silahı kaptı. Diğer polislerin de müdahalesiyle Recep S. etkisiz hale getirildi. Gözaltına alınan Recep S. polislere, "Ben size hakaret etmiyorum. Size küfretmiyorum, delikanlı adamım koçum ben koç" diyerek seslendi.

Üzerin aranan ve ellerine kelepçe takılan Recep S., ifadesi alınmak üzere Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

İSA AKAR-ALPARSLAN ÇINAR

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:08

İLGİLİ HABERLER