Asayiş
  • 29.6.2007 15:29

ÖZÜRLÜ KIZA FUHUŞ YAPTIRDI TUTUKLANDI

İZMİR'in Karşıyaka ilçesinde konuşma engelli olan ve Wilson hastalığı bulunan 16 yaşındaki G.H.'ye, fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle gözaltına alınan S.E., sevkedildiği adliyede tutuklandı. G.H., fuhuş şebekesinin elinden annesine gönderdiği cep mesajıyla kurtulmuştu.


      Karşıyaka ilçesinde annesi Şeride H. ile birlikte kalan G.H., bir süre önce yaşadığı psikolojik sorunların da etkisiyle evden kaçmıştı. Konuşma engelli olan ve lise birinci sınıfta geçirdiği Wilson hastalağının ardından eğitim hayatını biten G.H., ailesinin aramalarına rağmen bulunamadı. Dışarıda geçirdiği zaman içerisinde fuhuşa aracılık etmek suçlarından poliste çok sayıda kaydı bulunan 46 yaşındaki S.E. ile tanışan genç kız, bir süre sonra istemeden de olsa para karşılığında erkeklerle birlikte olmaya başlamıştı. İçinde bulunduğu duruma daha fazla dayanamayan G.H.'nin, annesinin cep telefonuna gönderdiği mesajla yardım istemesinin ardından polis ekipleri çalışma başlatmıştı.


      Soruşturmanın ardından Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin operasyon düzenlediği Karşıyaka Bahriye Üçok Bulvarı, 6 numarada bulunan Derya Apartmanı'nında G.H. kurtarılırken para karşılığında erkeklerle birlikte olan F.Y., G.H. ve T.H. ile fuhuşa aracılık yaptığı belirlenen S.E. gözaltına alındı. Zanlılardan S.E., yapılan işlemlerin ardından sevkedildiği adliyede tutuklandı. Diğer zanlılar ise ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER