Gündem
  • 29.11.2007 12:43

PAKETLENEN İLK PKK'LILAR TÜRKİYE'DE

ANKARA - Adalet Bakanlığı, kırmızı bültenle aranan terör örgütü PKK üyeleri Mehmet İltaş ve Mehmet Eşref Kızılay'ın Almanya'da yakalandıklarını, Türkiye'ye iade edilerek cezaevine konulduklarını bildirdi.
     Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'de terör eylemleri gerçekleştirdikten sonra yurt dışına kaçan terör örgütü mensuplarının iadelerinin sağlanması yönünde Adalet Bakanlığı'nın yoğun çabaları ve diplomatik girişimlerinin olumlu sonuçlar vermeye başladığı belirtildi.
     Açıklamada, bu kapsamda, kırmızı bültenle aranan PKK terör örgütü üyeleri Mehmet İltaş ve Mehmet Eşref Kızılay'ın Almanya'da yakalandıkları ve Türkiye'ye iade edilerek cezaevine konuldukları kaydedildi.
     Genç İlçesi Jandarma Bölüm Komutanlığı'nın 1991 yılında silahla taranması ve köy minibüsüne silahlı saldırı sonucu 8 kişinin ölmesi, 4 kişinin yaralanması suçlarından dolayı uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan PKK terör örgütü üyesi Mehmet İltaş'ın Almanya'da yakalandığı ifade edilen açıklamada, İltaş'ın, Türkiye'nin iade talebi kabul edilerek 19 Eylül 2007'de Türkiye'ye getirildiği belirtildi.
     Açıklamada, 27 Kasım 1991'de bir polis memurunun öldürülmesi suçundan uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan terör örgütü PKK üyesi Mehmet Eşref Kızılay'ın da 13 Mart 2007'de Siegen'de yakalanıp, Türkiye'nin iade talebinin kabulü üzerine 23 Kasım 2007 tarihinde yurda getirildiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER