Dünya
  • 30.7.2017 14:22

Pakistan darbeye karşı ayağa kalktı

Pakistan Anayasa Mahkemesi'nin, aile üyelerinden bazılarının Panama belgeleriyle ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına karıştığı gerekçesiyle Başbakan Navaz Şerif'in görevden uzaklaştırılmasına karar vermesinin ardından binlerce Navaz Şerif destekçisi Rawalpindi kentinde mahkeme kararına itiraz ve Şerif'e destek gösterisi düzenledi.

 

Pakistan darbeye karşı ayakta

Yargı tarafından görevden uzaklaştırılan eski Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, görevden alınmasına yönelik memnuniyetsizliğini dile getirerek kararın "temelsiz iddialara" dayandığını söyledi.

 

Pakistan darbeye karşı ayakta

Şerif, partisinin Meclis Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmada, tüm hayatı boyunca ülkesi için verdiği emeklerin boşa gitmesini istemediğini belirterek "İktidar hevesim yok. Tek isteğim ülkenin sorunlarından kurtulması." dedi. Muhalefetin son yıllarda "yolsuzluk yaptığı iddiasını" sıkça gündeme getirdiğini dile getiren Şerif, kendisi ve ailesi aleyhinde kampanya yürütüldüğünü savundu. Görevden azledilmesinden dolayı üzgün olduğunu vurgulayan Şerif, ülkesi için bir asker gibi samimiyetle çalıştığını anlattı.

 

Pakistan darbeye karşı ayakta

Şerif, muhalefetin kendisine görevi bırakması için baskı uygulandığına işaret ederek iddiaların "asılsız" olması nedeniyle şu ana kadar buna yanaşmadığını kaydetti. Pakistan Anayasa Mahkemesi, 28 Temmuz'da, aile üyelerinden bazılarının Panama belgeleriyle ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına karıştığı gerekçesiyle Başbakan Şerif'in görevden uzaklaştırılmasına karar vermişti. Ayrıca Maliye Bakanı Muhammed İshak Dar da görevden uzaklaştırılmıştı.

 

Pakistan darbeye karşı ayakta

4 YILDIR İSTİKRAR VARDI

Pakistan geride kalan dört ylda terör olaylarının azaldığı bir istikrar dönemi yaşıyordu. Bu istikrar süreci Pakistan'ın ekonomik anlamda büyük sıçramalar yapmasını da beraberinde getirdi.

Pakistan darbeye karşı ayakta

DIŞA BAĞIMLILIKTAN KURTULMUŞTU

Pakistan, özellikle Çin ile yaptığı dev ekonomik anlaşmalar ile dikkat çekiyordu. Çin ile 50 milyar dolarlık yatırım anlaşmaları yapan Pakistan, birkaç yıl önce büyük sıkıntılar yaşadığı enerji sektörüne de çok büyük yatırımlar yaparak dışa bağımlılıktan kurtuldu. Pakistan en büyük ekonomik sıçramayı ise geride bıraktığımız 2016'da yılında yaptı. IMF'nin ,4.5 büyüme tahmini aşan Pakistan'ın 2016'daki ekonomik büyüme rakam 5,7 olmuştu.

Pakistan darbeye karşı ayakta

Güncellenme Tarihi : 30.7.2017 14:46

İLGİLİ HABERLER