Dünya
  • 29.6.2009 12:33

PAKİSTAN'DA CAMİYE SALDIRI: 24 ÖLÜ

İstihbarat yetkilileri ve görgü tanıklarına dayanılarak, Güney Veziristan'daki Aazam Varsak'ta dün yatsı namazı sırasında bir camiye havan topu mermisinin isabet etmesi sonucu 3 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı haber verildi.

Patlamadan yara almadan kurtulan bir kişi, havan topu mermisinin isabet ettiği caminin harap olduğunu, ölü ve yaralıları içeriden zorlukla çıkardıklarını anlattı.

Havan topu saldırısının kimler tarafından düzenlendiği konusunda henüz bir açıklama yapılmazken, istihbarat yetkilileri, muhtemelen militanların caminin yakınındaki bir karakolu hedef aldığını söyledi.

Bu arada istihbarat yetkilileri, ordunun Pakistan Talibanının lideri Beytullah Mesud'a yönelik bir saldırıya hazırlandığı Güney Veziristan'ın Kani Guram köyünde, militanların kullandığı bildirilen bir evi havadan vurması sonucu 4 militanın öldürüldüğünü bildirdi.

Güvenlik güçlerinin sabah erken saatlerde Güney Veziristan yakınındaki Tank kentinde düzenlediği baskında da 2 militanın öldüğü, 9'unun yakalandığı polis tarafından açıklandı.

Öte yandan, Güney Veziristan'ın kuzeyindeki aşiret bölgesi Kurram'da da yerel milislerle militanlar arasında gece çıkan çatışmada 15 militanın öldüğü kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:36

İLGİLİ HABERLER