Dünya
  • 29.9.2013 14:52

Pakistan'da intihar saldırısı: 37 ölü

İSLAMABAD

Polis ekipleri, Kissa Kavan Çarşısı'ndaki Han Rezzak Kabil Polis Karakolu önüne gelerek duran bir araçtan şüphelendi. Polisler yaklaşır yaklaşmaz araç içindeki kişi veya kişilerce 225 kilogram patlayıcı ile intihar saldırısı düzenlendi.

Araçtaki LPG tüpü de infilak edince ikinci patlama meydana geldi.

Saldırıda şimdiye kadar altısı kadın üçü çocuk 37 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Ölenler arasında Peşaver'in Şapkadar köyünden, kente yakınlarının düğününe katılmak için gelen aynı aileden 13 kişinin bulunduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Huseyin Memnun, çok sayıda ev ve aracın zararın gördüğü patlamayı şiddetle kınadığını açıkladı. Saldırıyı barbarca bir hareket olarak niteleyen Memnun, teröre karşı mücadelenin sonuna kadar süreceğini vurguladı.

Başbakan Muhammed Navaz Şerif de BM Genel Kurul Toplantıları'na katılmak için bulunduğu New York'tan yayımladığı mesajda, saldırıyı şiddetle kınadı ve ölenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Pakistan'da insansız hava aracı saldırısı: 4 ölü

Öte yandan, Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısında dört kişi hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kuzey Veziristan'ın Miranşah bölgesinde Taliban hedeflerine yapılan saldırıda dört kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif, geçen cuma günü BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, ABD tarafından düzenlenen İHA saldırılarını egemenlik haklarının ihlali olarak gördüklerini belirtmişti.

İnsan hakları örgütlerinin araştırmalarında, 2004 yılından bu yana saldırılarda 3000'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, bu kayıpların yüzde 70'inin sivillerden oluştuğu ifade ediliyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER