Dünya
  • 31.5.2004 00:03

PAKİSTAN'DA SÜNNİ İMAMA SUİKASTİN ARDINDAN ÇATIŞMA ÇIKTI...

KARAÇİ  - Pakistan'ın Karaçi Kenti'nde, radikal görüşlü bir din adamının uğradığı suikast sonucu ölümünün ardından şiddetli çatışmalar çıktı.


Müftü Nizameddin Şemzai'nin aracına düzenlenen saldırının ardından yüzlerce taraftarı, bir karakola saldırdı. Bankalar ve dükkanlar ateşe verildi. Silah seslerinin duyulduğu kentte, en az 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

Pakistan'ın en iyi tanınan Sünni din adamlarından Nizameddin Şemzai'nin aracı, bu sabah kimliği belirsiz saldırganlar tarafından yaylım ateşine tutuldu. Makinalı tüfeklerle çapraz ateşe alınan araçtaki 75 yaşındaki Şemzai, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede öldü. Oğlu ve yeğeninin de aralarında olduğu 3 kişi ise, saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.


Afganistan'daki Taliban rejimine verdiği destekle tanınan Müftü Nizameddin Şemzai, geçen yıllarda pek çok kez Taliban lideri Molla Ömer ile görüşmüştü. Şemzai, Afganistan'a düzenlenen askeri operasyon sonrası Amerika Birleşik Devletleri'ne cihad açılması çağrısını yapmıştı.

Karaçi'deki en büyük medreselerden olan Binori Camii medresesinin yöneticisi ve imamı olan Şemzai, Taliban'ın devrilmesi sonrasında fazla öne çıkmamaya başladı. Yetkililer, saldırıyı kimin düzenlemiş olabileceği konusunda henüz bir fikirleri olmadığını söylüyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:18

İLGİLİ HABERLER