Gündem
  • 29.10.2016 12:47

Palandöken'de Cumhuriyet'e tırmandılar

Palandöken’e Cumhuriyet tırmanışı

Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, bu yıl 93'üncü yıl dönümü kutlanan Cumhuriyet Bayramı için 3 bin 176 metre yüksekliğindeki Palandöken Dağı'na zirve tırmanışı düzenledi.

Foto: DHA

Palandöken’in 2 bin 400 rakımındaki Dedeman Oteli önüne saat 09.00’da otobüslerle gelen 220 kişilik ekip, Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Başkanı Alaattin Karaca önderliğinde tırmanışa geçti. Yoğun ve sis altında tek sıra halinde zirveye doğru yürüyen grup, anlamlı bir tırmanışa imza attı. Palandöken’in 2 bin 900 rakımında ihtiyaç molası veren dağcılar, bol fotoğraf çektirerek bugünü ölümsüzleştirdi.

Palandöken’e Cumhuriyet tırmanışı

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde tırmanışlar olduğunu vurgulayan TDF Başkanı Karaca, anlamlı bu tırmanışa katılanları kutladı. İlk kez tırmanacak gençlere neler yapmaları konusunda bilgi veren Karaca, tırmanışın bir ekip işi olduğunu vurgulayarak herkesin birbirine yardım etmesini istedi.

Tırmanışa katılanlar arasında Atatürk Üniversitesinde eğitim gören Suriyeli, Iraklı, Mısırlı ve Bulgaristanlı öğrencilerde yer aldı. Öğrenci olarak geldikleri Türkiyeyi kendi vatanları kadar çok sevdiğini belirten yabancı öğrenciler, “Dağcılıkla ilgimiz yok ama Cumhuriyet çok güzel bir şey. Böylesine anlamlı bir güne biz de eşlik etmek istedik. İyi ki de geldik. Her şey çok güzel” dedi.

Foto: DHA
 

 

Dağcılar Palandöken’in zirvesine çıktıklarında dev Türk bayrağı açıp, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okuyacak, daha sonra inişe geçecek.

Güncellenme Tarihi : 29.10.2016 12:53

İLGİLİ HABERLER