Gündem
  • 19.6.2021 07:44

Paletli yüzmede Kaan Kahraman, dünya şampiyonu oldu

Milli sporcu Kaan Kahraman 17. CMAS Paletli Yüzme Dünya Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazanırken, kadınlar kategorisinde de Beril Ülker bronz madalya elde etti.

17. CMAS Paletli Yüzme Dünya Gençler Şampiyonası'nda madalyalar gelmeye devam ediyor.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, daha önce 50 metre su üstünde gümüş madalya alan Kaan Kahraman, bu kez 50 metre dip disiplininde yarıştı.

KAAN KAHRAMAN DÜNYA ŞAMPİYONU

Kaan 15.02 saniyelik derecesiyle bu kategoride dünya şampiyonu olarak altın madalyayı boynuna taktı.

BERİL ÜLKER'DEN BRONZ MADALYA

Kadınlar 50 metre dip disiplininde ise Beril Ülker, 16.96 saniyelik derecesiyle üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Kadınlar 4X100 metre su üstü bayrak yarışında ise Irmak Ertemel, Zeynep Elbir, Defne Deniz Kızılırmak ve Beril Ülker'den oluşan milli takım ise 4. oldu.

Türkiye, şampiyonayı 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya alarak tamamladı. Türkiye, 22 ülke arasında ise şampiyonayı 4. sırada bitirdi.

TSSF BAŞKANI ŞAHİN ÖZEN'DEN TEBRİK

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, İtalya'da önemli bir başarı elde ettiklerini anlatarak, "Genç millilerimiz Kaan Kahraman ile dünya şampiyonluğu ve ikinciliğine, bayrak takımımız ile dünya şampiyonluğuna, Beril Ülker ile dünya üçüncülüğüne imza attık. İnanılmaz bir mutluluk ve heyecan içindeyiz. Ülkemiz adına gençlerimizle gurur duyuyoruz. Bizlere yaşattıkları bu muhteşem mutluluk için sporcularımıza, teknik ekibe, antrenörlerimize, desteklerini esirgemeyen sporcu ailelerine teşekkür ediyorum. Genç millilerimizi İtalya dönüşünde İstanbul Havalimanı’nda coşkuyla karşılayıp, hepsini alkışlayacağız." dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.6.2021 07:46

İLGİLİ HABERLER