Gündem
  • 18.10.2008 14:40

PAMUKOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A SERT YANIT!..

HAK ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Avrupa Birliği'nin, terör örgütü PKK'ya finansal destek verdiğini ve siyasi olarak koruduğunu öne sürerken, "Teröre karşı alınabilecek tek önlem, yurt dışından buna destek sağlayan ve sizin müttefikiniz görülen devletlere ne yapılması gerektiğini anlatabilmek ve sözünüzü geçirebilmektir" dedi.
Partisinin Bolu il ve ilçe başkanlıklarının açılışını yapmak üzere gelen Pamukoğlu, il Başkanı Nilgün Batıyeli'ne parti rozetini taktı. Emekli Tümgeneral Pamukoğlu, 4 Eylül'de kuruluşunu yaptıkları partilerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. 28 il ve 50 ilçede örgütlenme işlemini tamamladıklarını anlatırken, "Partimize günlük olarak yurt içinden 12 bin katılım oluyor. 2 ay içerisinde Meclis'e girebilmek için gerekli olan 41 il ve 300 ilçede örgütlenmemizi tamamlamış olacağız" diye konuştu.
Osman Pamukoğlu, hükümetin bölücü terör örgütü PKK konusunda aldığı önlemler ve yürütülen faaliyetlerin hiçbir zaman PKK'nın siyasal yapısı ve dağ kadrosunu ortadan kaldırabilecek ölçüde olmadığını savunurken, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin müttefikleri PKK'yı siyasi ve finans olarak destekliyor. Müttefikimiz olan ve girmeye çalıştığınız AB, PKK'ya kendi topraklarında finans olarak destekliyor, siyasi olarak koruyor. Bunlara karşı siyasi iradenizi kullanamaz, başı dik devlet olamazsanız, onurlu millet olmak ilkesini yerine getiremezsiniz. Teröre karşı alınabilecek tek önlem, yurt dışından buna destek sağlayan ve sizin müttefikiniz görülen devletlere ne yapılması gerektiğini anlatabilmek ve sözünüzü geçirebilmektir. Askeri, jandarma ve polisiye meseleler bundan sonra gelir. Önce siyasi irade. Bu olmayınca, hiçbir şey yapamazsınız."
CEVAP VERMEYE DEĞMEZ
Bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli askerlerin televizyonlarda ahkam kestiği, 10- 15- 20 yıl önce bölgede olanla bugün bölgede olanlar arasında çok şey değiştiği sözlerini hatırlatması üzerine Osman Pamukoğlu, "Dağlar mı değişti? Yoksa PKK'nın taktikleri mi değişti? PKK, 25 yıldır pusu ve baskın taktiklerini uygular. İnsanın kendine güveni olmayınca, çaresizliğe düşerek şaşırır. Bu tip konuşmalara cevap bile vermeye değmez. Çırpınan, çaresiz ve biçare insanlara söylenebilecek laf yok" diye yanıt verdi.
AKP iktidarında işsizliğin yüzde 120 arttığını, borçların tavana çıktığını ileri süren Pamukoğlu, şöyle konuştu:
"2005 yılında Türkiye'deki cezaevlerindeki insan sayısı 56 binden, son 3 yılda 96 bine çıktı. Bu, sosyal olarak toplumun çürümesi demektir. Telekom'u, Tüpraş'ı, Erdemir'i, arsaları sattıkları halde borçlarımız da, işsizlik de arttı. Satacak bir şeyleri de kalmayınca da Avrupa'da çalışan işçilerin paralarını Türkiye'ye getirmeye çalışıyorlar. AKP iktidarı ne siyaseten, ne ekonomik olarak ne de terör konusunda başarılı olamadı."
Deniz Feneri olayı ile AKP iktidarının halkın nasıl soyduklarının göstergesi olduğunu savunan Osman Pamuroğlu, "Bunların yararlandığı tek şey, halkın cehaleti, eğitimsizliği ve fakirliği. Lüks arabalarda gezen, şatafatlı kıyafetler giyen, pahalı mücevherler takan AKP'liler ne köylü, ne kentli. Bunlar, yabancı şirketlerin Türkiye'deki uzantıları" diye devam etti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:17

İLGİLİ HABERLER