Gündem
  • 9.11.2008 17:04

PAMUKOĞLU'NUN HEDEFİ 365 GÜNDE TERÖRÜ BİTİRMEK

REFİK FİDAN
KOCAELİ - Partisinin Kocaeli İl Başkanlığı açılışına katılan Osman Pamukoğlu, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Partisinin terörle ilgili yapacağı işlerin net olduğunu ifade eden Pamukoğlu, "Dicle'nin doğusunda dağları eşkıyadan temizleyeceğiz. Yerleşim alanlarında, kentlerde bulunan dağdaki teröristlerin yardım ve yatakçılarını bulacağız ve işlem yapacağız. Örgütün Kuzey Irak'ta yaşayan yönetim kadrosunu alacağız, bunlara finans ve siyasal destek veren çoğu müttefiklerimiz ile diplomatik olarak
görüşeceğiz. Bunun sırası yok. Bu dört görevi de aynı anda yapacağız. 30 yıla yaklaşan bu baş belasından bu toprakları ve Türk milletini kurtaracağız" dedi.
Son zamanlarda bölücülüğün artığının hatırlatılması üzerine Pamukoğlu, "Ben pratik bir adamım, sonuçlarla ilgilenirim. Ülkenin doğusundaki hal ve gidişat ortada. Bunun tek bir yolu var. Hak ve Eşitlik Partisi'ni iktidara getireceksiniz, 365 günde dağları temizleyeceğiz" cevabını verdi.
Bir basın mensubunun '30 yıldır terör neden bitirilmedi?' sorusuna Pamukoğlu, "Bunu 30 yıldır hükümette olanlara sorun. Gelin 365 günde terör nasıl bitiriler? Görün. Avrupa Birliği uyum süreci çerçevesinde, bunlara yardım ve yataklık eden mahalli yöneticilere sayısız davalar açıldı. Sayısını bilen yok. Hiç biri tam sonuçlanmadı. Onların hepsi sonuçlanacak. Herkes Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çıktığı andan itibaren ettiği yeminin gereğini yapacak. O yeminin içeriğine uyacak" diye cevap verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:29

İLGİLİ HABERLER