Dünya
  • 31.7.2012 12:38

Panetta Beşşar Esad'a ağzını bozdu!..

Suriye ve Beşşar Esad konusunda açıklamalar yapan Leon Panetta, "Eğer kendini ve aileni korumak istiyorsan, şimdi defolup gitmenin zamanıdır" diye seslendi.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın iktidardan çekilmesinin ardından Suriye ordusunun kontrolü ele alması gerektiğini söyledi. Panetta Suriye liderine de, "Eğer kendini ve aileni korumak istiyorsan, şimdi defolup gitmenin zamanıdır" diye seslendi.
CNN’in Pentagon muhabiri Barbara Starr’a Tunus’ta özel bir röportaj veren Panetta, “Bence Esad gittikten sonra ki gidecek, ülkede istikrarı sağlamak çok önemli. Bunu yapmanın yolu da demokratik bir hükümete geçişi sağlayabilmeleri umuduyla ordunun, polisin, güvenlik güçlerinin olabildiğince etkili olması” dedi.

ABD’nin Bush yönetiminin Irak ordusunu dağıtarak yaptığı hataların bir benzerini yapmaması gerektiğini de savunan Panetta, “Irak’taki hataların aynısını yapmamız çok önemli, özellikle de kimyasal silahların bulunduğu tesisler konusunda. Suriye ordusu bu tesisleri koruma konusunda iyi iş çıkarıyor. Eğer aniden görevden ayrılırlarsa bu silahların yanlış ellere düşmesi tam bir felaket olur” diye konuştu.

ESAD'A "DEFOL GİT"
ABD’li bakan röportajda Esad’a da mesajlar gönderdi.Esad’ın kalbinin derinliklerinde başının belada olduğunu bildiğini söyleyen Panetta, “Eğer kendini ve aileni korumak istiyorsan, şimdi defolup gitmenin zamanıdır” dedi.Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya bir haftalık bir ziyaret gerçekleştiren Panetta, Tunus’un ardından Mısır’a geçecek.Panetta yola çıkmadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada Suriye meselesinin bütün temaslarda bir numaralı konu olacağını belirtmişti.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER