Spor
  • 6.8.2009 03:22

PANZER GERİ DÖNDÜ...

Fenerbahçe, geçtiğimiz Pazar günü Süper Kupa'yı 75 ve 90+2'deki Alex golleriyle alırken, geçen sezon kaybettiği önemli bir özelliğini de kazandı. Sarı-lacivertliler, İspanyol teknik adam Luis Aragones yönetiminde geçtiğimiz sezon Türkiye'de lig ve kupa toplam 43 maça çıktı. Sarı-lacivertliler bu maçların sadece 3'ünde 75'inci dakikadan sonra 3 puana uzanabildi. Fenerbahçe, 2008-09 sezonunun ilk yarısında oynadığı Kocaeli maçını 90+5'inci dakikada Semih'in attığı golle 3-2, evindeki Eskişehir maçını 86'da Güiza'nın golüyle 2-1 ve ligin son haftasında Trabzon deplasmanında yine Güiza'nın uzatmadaki golüyle 2-1 kazanmıştı.

GEÇEN SEZON 3 KEZ ÇEVİRDİ
Fenerbahçe, Alman teknik adamın ilk döneminde lig ve kupada çıktığı toplam 120 maçın 19'unu 75'inci dakikadan sonra attığı gollerle ya mağlubiyetten ya da beraberlikten galibiyete döndürdü. Daum'un özellikle maçın sonlarında yaptığı değişikliklerle takımın oyununa yüzde 100 etki etmesi, o döneme damgasını vurmuştu. Fenerbahçe Aragones döneminde son çeyrek saatte maçı çeviremediği gibi, bu dakikalarda yediği gollerle toplam 11 puan kaybetmişti. Dede'nin takımı, 75'inci dakikadan sonra Bursa'ya 3, Gaziantep'e iki maçta 3, Sivas'a 3, Kocaeli'ye 2 puan hediye etti. Daum'un çalıştırdığı 3 yılın toplamında ise, Fenerbahçe'nin 75'inci dakikadan sonra gol yiyip puan kaybettiği maç sayısı sadece 5... Bu 5 maçta kayıp puan toplamı ise, 8... Yani Daum'un üç sezonundaki toplam kayıp, Aragones'in bir sezondaki kaybına yetişememiş bile! Bu değerlendirme, Fenerbahçe için bu sezon hiçbir başarıyı garanti etmese de, en azından takımın geçtiğimiz sezondan farklı olarak, maçı 90 dakika bırakmayan ve son saniyelerdeki gollerle bile kazanmayı bilen 1970'lerin Alman Milli Takımı gibi bir mantaliteye sahip olacağı kesin.

DAUM'DAN TRİBÜNE GÖNDERME: TARAFTARLARIN ATEŞİ SÖNMÜŞ!
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Almanya'da Die Welt Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, ikinci döneminde sarılacivertli tribünlerdeki eski coşkuyu göremediğini söyledi. Taraftarın şimdilik kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden Alman çalıştırıcı, tribünlerin yine heyecan dolu olduğunu, ancak heyecanın eski yıllara oranla azaldığını hissettiğini açıkladı.

'DAHA GERÇEKÇİ OLMUŞLAR'
Die Welt'e verdiği demeçte Daum, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı yenip, Süper Kupa'yı alarak son iki sezondaki ilk kupasına erişmesinin mutluluğunu yaşadığını, ancak biraz da burukluk hissettiğini vurguladı ve "Sezon bu hafta sonu başlıyor. Dolayısıyla edindiğim izlenimde yanılıyor da olabilirim. Ama bana öyle geliyor ki, tribünlerin coşkusu eskisi kadar güçlü değil. İnsanlar hala heyecanlılarsa bile, bir şekilde biraz daha gerçekçi olmuşlar" diye konuştu. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma şansı elde etmek için bu sezonu mutlaka şampiyon olarak kapatmaları gerektiğinin altını çizen Daum, Bundesliga'ya geri dönme olasılığının her zaman bulunduğunu fakat, Fenerbahçe kendisini gönderene kadar hiçbir yere gitmek istemediğini belirtti. Daum Schalke'nin marşında Hz. Muhammed'le ilgili sözlerin geçmesiyle ilgili olarak ise, "Schalke yönetimi Müslümanlar'la görüşüp, eğer gerçekten bir rahatsızlık varsa, marşın sözlerini değiştirebilir" demekle yetindi.

ŞANTAJ PAZARLIĞI
Christoph Daum'un çalınan dizüstü bilgisayarı için 100 bin Euro isteyip Alman teknik adama şantaj yapan kimliği belirsiz kişilerin fiyatı 10 bin Euro'ya kadar düşürdüğü öğrenildi. Ancak Alman çalıştırıcının her telefon konuşmasında şantajcılara "Size 1000 Euro'dan fazla vermem. Onu da bilgisayarımı bana getirdiğiniz için hediye olarak veririm" dediği ve rakamı kesinlikle artırmadığı bildirildi. Öte yandan Daum'un biçtiği 1000 Euro'luk değer, bilgisayarın eski bir model olduğu izlenimi uyandırdı

FENER'LE 3. KUPA
Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, geçtiğimiz pazar gecesi oynanan Süper Kupa finalinde, sarı-lacivertli takımın başında 3'üncü kupasına uzandı. Alman çalıştırıcı, daha önce 2 lig şampiyonluğu kazanmıştı. Fenerbahçe de 2 yıl aradan sonra ilk kupasını geçen pazar günü kazandı.

(SABAH)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:55

İLGİLİ HABERLER