Spor
  • 16.6.2014 21:27

Panzerler ezip geçti

Maçtaki ilk gol penaltıdan geldi. 12. dakikada Portekizli oyuncu Pereira'nın ceza sahası içinde Götze’yi düşürmesi sonucu hakem Milorad Mazic penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışı için topun maşına geçen Müller takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Portekiz milli takımında oynayan Beşiktaşlı oyuncu Hugo Almeida sakatlığı nedeniyle 28. dakikada yerini Eder Macedo’ya bıraktı.
Oyundaki baskısını sürdüren Almanya 2. golü 32. dakikada buldu. Kroos’un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Hummels’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Almanya durumu 2-0 yaptı. 37. dakikada Portekiz 10 kişi kaldı. Müller ile Pepe arasındaki ikili mücadele sonrası Müller yerde kaldı ve Pepe’nin Alman futbolcuya daha sonra kafa ile temas etmesi sonucu hakem Milorad Mazic kırmızı kart ile Pepe’yi oyun dışı bıraktı. İlk yarının sonlarına doğru Almanya farkı 3’e çıkardı. 45+1. dakikada soldan yapılan ortada Müller ceza sahası içinde topu ağlara gönderdi. Karşılaşmanın ilk yarısı Almanya’nın 3-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.
İkinci yarıya iki tamın da karşılıklı pozisyonları ile başladı ve çekişmeli geçen yarıda uzun süre gol gelmedi. Portekiz daha fazla baskı kuran taraf olsa da topu ağlara göndermedi. Ardından Almanya 4. kez ağları havalandırdı. Schürrle'nin sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde Müller topu ağlara gönderdi. Takımının 4, kendisinin 3. golünü kaydeden Müller hat-trick yaptı. Karşılaşma Almanya’nın 4-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.
Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles ise mücadelede 90 dakika boyunca forma giydi.

Stat: Fonte Nova
Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)
Almanya: Manuel Neuer, Per Mertesacker, Mats Hummels (Dk. 73 Shkodran Mustafi), Jerome Boateng, Benedikt Hoewedes, Philipp Lahm, Sami Khedira, Toni Kroos, Mario Götze, Mesut Özil (Dk. 63 Andre Schürrle), Thomas Müller (Dk. 82 Lukas Podolski)
Portekiz: Rui Patricio, Bruno Alves, Pepe, Joao Pereira, Fabio Coentrao (Dk. 65 Andre Almeida), Miguel Veloso (Dk. 46 Ricardo Costa), Joao Moutinho, Raul Meireles, Nani, Cristiano Ronaldo, Hugo Almeida (Dk. 28 Eder)
Goller: Dk. 12 (penaltıdan), Dk. 45+1 ve Dk. 78 Thomas Müller, Dk. 31 Mats Hummels (Almanya)
Kırmızı kart: Dk. 37 Pepe (Portekiz)
Sarı kart: Dk. 11 Joao Pereira (Portekiz)
İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
90+2′ Portekiz’de Ronaldo bu sefer çerçeveyi tutturdu. Harika bir serbest vuruş kullanan Ronaldo’nun topunu Neuer çok iyi çıkardı. Ve hakem karşılaşmayı bitiren düdüğü çaldı.
89′ Karşılaşmanın sonuna 3 uzatma dakikası eklendi.
81′ Almanya’da günün yıldızı Müller yerini Podolski’ye bıraktı
78′ GOOOOOOOOOOOLLL Almanya golü yine Müller’le buldu ve skoru 4-0 yaptı.Sağ kanattan gelişen atakta oyuna ikinci yarı dahil olan Schürrle topu içeriye kesti. Portekiz kalecisi Patricio’nun büyük hatası sonrası topu bir anda önünde bulan Müller farkı 4′e çıkardı ve turnuvanın ilk hat-trickini yaptı.
74′ Portekiz üzerinedki baskıyı biraz kırmış gibi görünüyor. Ceza sahası dışından şutlarla kaleyi zorlayan Portekiz gole çok yaklaştı.
65′ Coentrao oyunu sedyeyle terk etmek zorunda kaldı. Oyuna Andrea Almeida dahil oldu
62′ Almanya’da Mesut Özil oyundan çıkarken yerine Schüerrle dahil oldu.
58′ Portekiz uzun bir zaman sonra rakip sahaya geçmeyi başardı. Ronaldo’nun düşürülmesiyle serbest vuruş kazanan Portekiz’de topun başına Ronaldo geçti. Portekiz’in yıldızın kullandığı serbest vuruş barajdan geri döndü.
47′ Almanya hücum üstünlüğünü ikinci yarıda da devam ettiriyor. 4. golü bulmak isteyen Panzerler oyunu rakip sahaya yıktı.
46′ Karşılaşmanın ikinci yarısı Portekizli futbolcuların vuruşu ile başladı
İLK YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
45+1′ Karşılaşmanın ilk yarısını bitiren düdüğü hakem çalıyor.
45′ GOOOOOOOOOOLLL Müller farkı 3′e çıkardı.Sol kanattan Kroos’un yaptığı ortayı penaltı noktasında kontrol eden Müller sert bir vuruş çıkardı ve skoru 3-0 yaptı .
36′ Girdikleri ikili mücadelede yerde kalan Müller’e kafa atan Pepe’ye hakem kırmızı kart gösterdi.
31′ GOOOOOOOOOL Almanya 2-0 yaptı skoru Sağ kanattan kullanılan korner vuruşunda topa çok iyi yükselen Hummels harika bir kafa vuruşu yaparak kaleciyi avladı ve farkı ikiye çıkardı.
27′ Portekiz Milli Takımı’nda Almeida oyundan çıkmak zorunda kaldı. Eski Beşiktaşlı futbolcunun yerine Bragalı Eder dahil oldu.
26′ Portekiz takımında Almeida girdiği pozisyon sonrası sakatlık geçirdi. Yerde kalan Almeida hala ayağa kalkamadı.
19′ Götze sol çaprazdan ceza sahası içerisine şık bir çalımla girdi ama topun kontrolünü sonra kaybeden Götze net bir pozisyonu harcamış oldu.
13′ Bu arada penaltı pozisyonunun yaratıcısı Portekizli Pereira sarı kart gördü.
11′ GOOOOOOLLLL Topun başına geçen Müller penaltıyı gole çevirdi ve Almanya’yı 1-0 öne geçirdi.
7′ Karşılaşmanın ilk ciddi atağı Portekiz’den geldi. Orta alanda topu kapan Veloso sol kanatta bulunan Ronaldo’ya topu bıraktı. Ronaldo çok sert vurdu ama kaleci Neuer kalesini iyi savundu.
3′ Almanya maça daha atak başlayan taraf oldu. Kanatları kullanmaya çalışan Almanya’ya Portekiz daha cevap veremedi.
1′ Hakemin ilk düdüğü ile zorlu karşılaşma başladı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:08

İLGİLİ HABERLER