Dünya
  • 15.6.2014 17:44

Papa'dan Irak duası

Papa, geleneksel Pazar duası Angelus’un ardından Irak’ta yaşanan gelişmelere de değindi. Burada son günlerde yaşanan olayları derin bir endişe ile takip ettiğini dile getiren Papa, Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan binlerce inanana, “Sizleri, sevgili Irak ulusu ile bilhassa yaşamını yitirenler ve yükselen şiddet dalgasından dolayı acı çekenler, aralarında Hıristiyanların da bulunduğu ve evlerini terk etmek zorunda kalan çok sayıda insan için yaptığım duaya katılmaya davet ediyorum” diye seslendi.

Irak toplumunun güvenlik ve huzur içinde olmalarını dilediğini ifade eden Papa, tüm Iraklıları kapsayacak şekilde adaletli ve uzlaşma içinde bir gelecek umduğunu da söyledi.

Dini eğilimleri ne olursa olsun Iraklıların, birlikte yaşama modelini esas alarak vatanlarını birlikte inşa edebileceklerini belirten Papa, “Irak halkı için hep birlikte Meryem Ana’ya dua edelim” diye sözlerini bitirdi.

Papa ayrıca, 21 Eylül’de Arnavutluk’un başkenti Tiran’a kısa bir ziyaret gerçekleştireceğini de duyurdu. Papa buna ilişkin davetin, Arnavutluk yetkilileri ile buradaki piskoposlardan geldiğini söyleyerek, bu vesileyle Arnavutluk’taki Katolik Kilisesi’nin inancını teyit etmek ve geçmişteki ideolojilerden dolayı acı çeken ülkeyi cesaretlendirmek ve sevgilerini iletmeyi amaçladığının altını çizdi.
Esma Çakır - Roma / DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:10

İLGİLİ HABERLER