Gündem
  • 29.9.2014 11:57

Paralel operasyonuna paravanlı engel

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından 'paralel yapı' iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 14 polis memuru için TEM Şube Müdürlüğü’nde geniş güvenlik önleminin yanı sıra şüpheli polislerin görüntülenmemesi için paravan kuruldu.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) ekipleri, Cumhuriyet savcılığının usulsüz dinlemelerle ilgili soruşturması kapsamında Antalya, Mersin, Hatay, Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki operasyonlarda istihbarattan sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı, eski Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü ve yardımcısı ile komiser, komiser yardımcısı ve polis memurları olmak üzere 14 kişiyi gözaltına almıştı.

Zanlıların 137 telefon hattını usulsüz dinlediği, "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik" suçlamalarıyla TEM Şubede ifadelerinin alınmasına devam ediliyor. Öte yandan şubenin önüne bariyer çekilerek Çevik Kuvvet ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Şüphelilerin propaganda yapması ve basın mensupları tarafından görüntülenmesinin engellenmesi için bahçeye paravan kuruldu. Güvenlik tedbirleri nedeniyle şüphelilerin sağlık kontrolünün şube binasına gelecek bir sağlık ekibi tarafından yapılabileceği öğrenildi. Trafik polisleri de şubenin etrafına park eden otomobilleri çektirdi. 

İSA AKAR-ALPARSLAN ÇINAR
ANTALYA

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:27

İLGİLİ HABERLER