Gündem
  • 16.1.2014 14:02

"Paralel yapı" tasfiye edilirken de boş durmamış

Görevden alınan bazı polisler, önemli dosyalara ait bilgileri, dinleme kayıtlarını ve fezlekeleri de yanında götürmüş.

TÜRKİYE, 17 Aralık gününe büyük bir şokla uyanmıştı. Hükümete darbe planlayan devlet içindeki paralel yapı, başta bakanların çocukları olmak üzere büyük projeler yapmaya hazırlanan işadamları hakkında gözaltı kararı aldı. Mal varlıklarına el konuldu. İl emniyet müdürüne, başsavcıya bilgi verilmeden planlanan operasyonlarla devleti ele geçirmeye çalışan yapı, tüm planlarıyla deşifre olmaya başladı.


1500 POLİS GÖREVDEN ALINDIParalel yapının uzantılarına yönelik hükümet hemen harekete geçti. Emniyet içindeki uzantıları tasfiye edilmeye başlandı. 17 Aralık’tan bugüne kadar 1500’ü aşkın polisin görev yerleri değiştirildi. Görevden alınanların birçoğu kritik birimlerin başındaki emniyet müdürü rütbesindeki polis şefleri. İçişleri Bakanlığı, emniyet içindeki derin yapıyı temizlemek için çalışmalarını sürdürüyor.  

HARİCİ BELLEKLERE KOPYA
Emniyet içindeki paralel yapının görevden alınacağını anlayınca ikinci hamlesini devreye soktuğu ortaya çıktı. Operasyonel birimlerin başındaki polislerin alelacele şubelerindeki dosyaları, harici belleklere kopyaladıkları belirlendi. Kopyalanan dosyalar arasında dinleme kayıtları, fotoğraflar, fezlekeler yer alıyor.

DOSYALARI BASINA MI SIZDIRACAKLAR?
Bu dosyaların arasında henüz savcılık soruşturması dahi başlamayanlar ve daha önce haklarında başka bir nedenle soruşturma yapılmış önemli kişilere ait bilgiler de bulunduğu iddia ediliyor. Polislerin bu dosyaları yeni hamlelerle birlikte sızdırmak için kopyaladıkları öne sürülüyor. Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün grup toplantısında paralel yapının "operasyonlarının" farklı bir şekilde devam edebileceğini ima etmişti. Operasyonu, "Tarihin en ahlaksız darbe girişimi kara bir leke olarak geçecek" sözleriyle tanımlayan Başbakan, "Bir ülkenin düşmanı dahili değil, haricidir" diyerek dış mihrakları adres göstermişti.

AKŞAM
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:26

İLGİLİ HABERLER