Gündem
  • 26.1.2014 10:52

'Paralel Yapı'nın Emniyet Yargı ve Medyadaki adamları

Murat Kelkitlioğlu'nun AKŞAM Gazetesindeki yazısı:

17 Aralık operasyonuyla birlikte gün yüzüne çıkan 'paralel yapı'nın Emniyet'te ördüğü ağı çözebilmek için yapılan görev değişiklikleri bitmek bilmiyor. Valilere, başsavcılara, emniyet müdürlerine hatta kimi yerlerde amirlere bile haber verilmeden yapılan operasyonlar bu değişiklikleri yapmak zorunda bırakıyor.
2000'li yılların başında Emniyet içine sızan bu yapı özellikle istihbarat ile kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele daire başkanlığında (KOM), bütün kollarıyla saf tutmuş durumda. Bu iki daire tamamen bu yapının kontrolü altında.
Peki bu yapıyı kuran ve yöneten bu isim kim? Türkiye'nin gündemine damga vuran ve bugün bile yöntemleri, sonuçları tartışılan bütün operasyonları yöneten bu isim 2012 yılında Emniyet'ten uzaklaştırılarak vali yapıldı. Hemen hemen tüm illerdeki KOM yapılanmasını şimdi vali olan o müdür yaptı. Özellikle eski Emniyet Müdürü Emin Arslan ve Emniyet teşkilatının efsane ismi Hanefi Avcı operasyonlarında da o müdür başı çekiyordu.
Bu isim 6 yıl daire başkanlığı 1 yılı aşkın da Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı yaptı.
Uyuşturucu çetesiyle bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklanan ve halen yargılanan Emin Arslan'ın da bugünün valisinin liderliğindeki 'paralel yapı'nın kurbanı olup olmadığını merak ediyorum. Arslan da, Hanefi Avcı gibi
konuşursa bu yapıların Türkiye'de nelere yol açtığı farklı yönleriyle ortaya çıkacak diye düşünüyorum.
Bu arada, bir diğer kara kutu şimdiki vali konuşur mu, bu yapıyla ilgili bir şeyler anlatır mı bilinmez!

Kim bu Ankara’daki gazeteci?

'Paralel yapı'nın nasıl ki Emniyet'te ve yargıda ciddi oranda kendisine biat kültürüyle bağlı adamları varsa medya dünyasında da fanatikleri var. Aynı elden çıktığı çok açık olan haberleri okuyunca bunu görebiliyorsunuz. Bu yapıya sadakatle bağlı savcı ve Emniyetçiler, Ankara'da görevli bir gazeteciye bütün bilgileri gönderiyor, o gazeteci de bu ham bilgileri biraz deforme ederek 'paralel yapı' medyasına servis ediyor. Medya dünyasının yakından tanıdığı bu gazeteciyi, derin operasyonu deşifre eden savcı ve hakimler de çok yakından tanıyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:10

İLGİLİ HABERLER