Asayiş
  • 12.10.2008 02:57

'PARAM VAR EVLENECEĞİM' DEDİ CANINDAN OLDU!..

Etrafına sürekli “Param var, kendime eş arıyorum” diyen bekçiyi evlenme vaadiyle kandırıp, iple boğdular. Benzerini bulup bankadaki parasını çektiler.
Çorum’da önceki gün tarlaya gömülü bulunan erkek cesedinin emekli bir bekçiye ait olduğu belirlendi. Bankadaki parası için evlendirme vaadiyle götürdükleri köyde bekçiyi iple boğarak öldürdükleri iddiasıyla 5 kişi tutuklandı. Jandarma ekipleri, cesedin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden emekli bekçi Hasan Yıldırım’a (77) ait olduğunu tespit etti. Yıldırım’ın, sürekli çevresindekilere ‘’Bankada yüklü miktarda param var, evlenmek istiyorum” dediğini öğrenen ekipler araştırmayı genişlettikçe talihsiz adamın başına neler geldiği ortaya çıktı.
SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Önce kentteki tüm bankalarda inceleme yapıldı. Bir banka şubesinde Hüseyin Yıldırım’ın 121 bin YTL’sinin bulunduğu ve paranın 50 bin YTL’sinin Amasya’dan çekildiği bilgisine ulaşıldı. İşlemi yapan kişinin nüfus cüzdanı fotokopisinde, kimlikteki bilgilerin öldürülen Yıldırım’a, fotoğrafın ise K.V.’ye ait olduğu tespit edildi. K.V., sorgusunda yaş ve görünüş olarak Yıldırım’a benzediği için böyle bir işe giriştiğini itiraf etti.
CESEDi TARLAYA GÖMDÜK
Zanlı sorgusunda “Hasan Yıldırım’la 5 yıldır ahbap olan bir arkadaşı evinden nüfus cüzdanını çaldı. 3 gün sonra Yıldırım’a evlenmek isteyen bir bayan olduğunu söyledik. Yıldırım’ın kabul etmesi üzerine araba ile köye gittik” dedi. Plan gereği yolda işin içinde olan kadını da arabaya aldıklarını anlatan zanlı “İple bekçiyi boğduk. Cesedi bagaja koyduk, tarlaya gömdük. Parasını da bankadan çektik” diye konuştu. 5 zanlı bu ifadelerin ardından tutuklandı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:29

İLGİLİ HABERLER