Spor
  • 6.5.2013 00:13

Paranın da şampiyonu!

Sivasspor karşısında aldığı galibiyetle ligde 19. kez mutlu sona ulaşarak Türkiye'nin en çok şampiyonluk yaşayan takımı olan Galatasaray, elde ettiği başarıyla hem taraftarlarını sevindirdi hem de büyük miktarda para ödülünü kasasına koymaya hak kazandı.

Süper Lig'de mücadele ettiği için lige giriş parası alan, elde ettiği galibiyet ve beraberliklerden performans primlerini kazanan sarı-kırmızılı takım, ayrıca kazandığı şampiyonluk ve toplamda ulaştığı şampiyonluk sayısına göre de primler aldı.

Ligde mücadele ettiği için 11 milyon lira civarında "ayak pastı" parası alan Galatasaray, ligde şimdiye kadar kazandığı 20 galibiyet ve 8 beraberlik için ise 20 milyon lirayı aşkın performans primini kasasına koydu.

Bu sezon mutlu sona ulaştığı için 15 milyon lira civarında şampiyonluk primi kazanan sarı-kırmızılı takım, toplam şampiyonluk sayısı için de 19 milyon lira gelir elde etti.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gelecek sezon doğrudan katılacağı için de UEFA'dan yaklaşık 20 milyon lira gibi bir geliri kasasına koymayı garantiledi.

Bunun yanı sıra lisanslı ürün satışı ve kombine kartlardan elde edilen gelirlerle birlikte Galatasaray'ın bu sezon kazandığı gelir 100 milyon lirayı aştı.

ligtv

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER