Yaşam
  • 29.11.2007 17:27

PARASINI ALAMAYAN MÜTEAHHİT, CAMİYİ KİLİTLEDİ

Eskişehir’de 1999 Marmara depreminden zarar gören İhsaniye Camisi’nde onarım ve güçlendirme çalışması yapan müteahhidin, parasının bir kısmını alamadığı gerekçesiyle camiyi kilitlediği iddia edildi.
      AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Marmara Depremi’nde zarar gören İhsaniye Camisi’nde Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün denetiminde Kasım 2006’da onarım ve güçlendirme çalışması başlatıldı. Söz konusu camiyi ibadete kapatan Eskişehir Müftülüğü, buradaki personeli de başka bir yerde görevlendirdi.
      Oranım çalışmaları gereğince İhsaniye Vakfı ve bir müteahhit arasında sözleşme imzalandı. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yaklaşık 150 bin YTL’ye malolacak onarım için İhsaniye Vakfı’na 102 bin YTL gönderdi.
      Ekim 2007’de onarım ve güçlendirme çalışmalarını tamamlayan müteahhidin, parasının geri kalan kısmını alamadığı gerekçesiyle camiyi yetkililere teslim etmeyerek kilitlediği iddia edildi.
      İbadete hazır olan camiyi kullanmak isteyen bir grup mahalle sakini, cami önünde toplanarak, yetkililerden bir an önce camiyi açmalarını istedi.
     
     "EN KISA ZAMANDA CAMİYİ İBADETE AÇACAĞIZ"
      Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, AA muhabirine, söz konusu camiyi 22 Kasım 2006’da onarım çalışmaları nedeniyle ibadete kapattıklarını belirterek, bu sürede çalışmaların tamamlandığını bildirdi.
      Camide teknik inceleme yaptıklarını ve ihale şartlarının yerine getirildiğini ifade eden yetkililer, iskan sorununun çözülmesi durumunda camiyi müftülüğe teslim edeceklerini kaydetti.
      Eskişehir Müftüsü Abdullah Ceyhan da camiyi henüz teslim almadıklarını belirterek, "Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğünün camiyi teslim etmesini bekliyoruz. Şu anda onarım tamamlanmış. İbadete engel bir durum yok. En kısa zamanda camiyi ibadete açacağız" dedi.
      İhsaniye Camisi Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Emin Coral, müteahhidin camiyi onardıktan sonra kalan parasını alamadığı için camiyi teslim etmediğini iddia ederek, "Müteahhide yaklaşık 50 bin YTL ödeme yapılması gerekiyor. Müteahhit parasını almadan camiyi teslim etmeyeceğini belirtiyor. Bu çıkmazdan kurtulmak istiyoruz. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER