Ekonomi
  • 15.10.2008 11:35

PARASINI GETİRENE İNCELEME YOK

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yurtdışındaki mevduatları Türkiye'ye getirmek için bir tasarı hazırladıklarını ve çok kısa süre içerisinde yasalaşacağını söyledi.
Funds World Turkey 2008 konferansındaki konuşmasında Türkiye'nin krize karşı aldığı önlemler ilgili bilgi veren Unakıtan, yurtdışındaki vatandaşların mevduatlarını Türkiye'ye çekmek için bir kanun çıkardıklarını söyledi.
Unakıtan, "Yurtdışında parası olanlar belirli bir zaman içerisinde getirdikleri takdirde, ister şirketlerine ister bankaya koysunlar, sisteme sokmak şartıyla, hiç bir soru sormayacağız, inceleme yapmayacağız. Türkiye dışında kazançları olan herkes getirsin. Vergi yok, geriye dönük birşey yok. Paramıza sahip çıkacağız..." dedi.
Unakıtan, getirilecek paranın uyuştuırucu, terör ve insan kaçakçılığı ile ilgili olmaması hassasiyeti taşıdıklarının da altını çizdi.
AFRİKA'DAKİ KABİLELER BİLE ETKİLENİR
Bütün ekonomi idaresi olarak krize karşı gerekli tedbirleri almak üzere sabahlara, geceyarılarına kadar çalıştıklarını belirten Unakıtan, "Kimse oturduğu yerden konuşmasın. (Bizi kriz etkilemezmiş o yüzden biz rahatmışız) Hayır, tüm tedbirleri alıyoruz."
Krizin son günlerde Avrupa ve Asya ülkelerine de yansıdığını ifade eden Unakıtan, krizden Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin de etkilendiğini kaydetti.
Kemal Unakıtan, "Dünyada bu krizden etkilenmeyen yok. Afrika'daki kabileler bile bundan etkilenir. Onların da kendilerine göre etkilenmeleri olur. Herkes nasibini alır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:22

İLGİLİ HABERLER