Asayiş
  • 30.9.2011 03:23

PARAYI ÖZEL KARIŞIMLA 3 KATINA ÇIKARAN HAİTİLİ YAKALANDI

İnternetten tanıştığı Türk işadamı için İstanbul'a gelen Hatili'nin inanılmaz numarası işadamının ağzını açıkta bıraktı.100 doları folyo kağıdın içerisinde adeta doğurtan adam bire üç verdi.
Gözlerine inanamayan işadamı, bu işte bir iş olduğunu düşünüp banka yerine karakolun yolunu tuttu.
Getirdiği özel bir karışımla para çoğalttığını iddia eden Haitili Stevenson P., işadamı Sedat Y.’yi dolandırmak isterken polis tarafından yakalandı. Şişli’de kaldığı otel odasında suç malzemeleriyle birlikte yakalanan zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İşadamı Sedat Y. (40), iddialara göre, 3 ay önce internette Haitili Stevenson P. (39) ile tanıştı. Stevenson P., Sedat Y.’ye paraları çoğaltabilecek özel bir karışımı olduğunu ve Türkiye’ye gelmek istediğini söyledi. İki gün önce İstanbul’a gelen Sevenson P., Sedat Y. ile Mecidiyeköy’de bir tercüman ile birlikte kaldığı otel odasında buluştu. Stevenson P., Sedat Y.’ye 2 adet 100 ABD Doları göstererek bunu geliştirdiği özel bir formülle 300 Dolar yapacağını söyledi. Stevenson P., önce parayı siyah renkli kağıdın arasına koydu, ardından da üzerine kahverengi bir sıvı döktükten sonra folyoya sardı. Beş dakika sonra başka bir sıvı döken Stevenson P., para üzerinde oluşan parlaklığı silerek 200 Doların 300 Dolar olduğunu gösterdi.

50 BİNİ 150 BİN YAPARIM

Stevenson P., gösterdikleri karşısında şaşıran Sedat Y.’ye, kendisine 50 bin TL vermesi durumunda bunu 150 bin TL’ye yapabileceğini söyledi. Stevenson P.’nin yaptıkları karşısında önce şaşıran Sedat Y., daha sonra durumdan şüphelenerek polisi aradı. Şüphelinin kaldığı otel ve gerekli bilgiler alan Şişli Asayiş Şube Büro Amirliği polisleri harekete geçerek, Stevenson P.’nin kaldığı otel odasına baskın düzenledi. Stevenson P., yurtdışından getirdiği özel karışımla birlikte yakalandı. Sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen zanlı, dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:37

İLGİLİ HABERLER