Dünya
  • 7.1.2015 23:50

Paris saldırısında korkunç şüphe

Saldırıyı gerçekleştiren iki kişinin son derece profesyonel oluşu ve saldırı sonrası elini kolunu sallayarak kaçmaları üzerine çeşitli komplo teorileri ortaya atıldı.
İspanyol aktör Toledo sosyal medyada paylaştığı mesajlarında “Charlie Hebdo” saldırısının arkasında günde milyonlarca kişiyi öldüren batının olduğunu savundu..
Aslında bu olayla ilgili çok dikkat çeken başka yorumlarda var.
Bunlardan birisi de İsrail'in bu olayla ilgisinin bulunup bulunmadı.. Bu soruyu tartışmaya açanlar 2 Aralık tarihine dikkat çekilyor.
2 Aralık 2014'de yani saldırıdan yaklaşık bir ay önce Fransa Filistin devletini resmen tanıdığını duyurmuştu.
İsveç, İrlanda, İspanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinin ardından Fransa da Filistin'i bağımsız bir devlet olarak tanıdı. Fransa'da iktidardaki Sosyalist Parti milletvekillerinin sunduğu, "Filistin'in devlet olarak tanınmasını" tasarısı kabul edildi. Avrupa ülkelerinin art arda Filistin'i tanıması nedeniyle İsrail rahatsız oldu.
Fransa'nın bu kararı İsrail'de çok büyük tepki çekti. Hatta ikili ilişkiler gerildi. Fransa kamuoyunda da İsrail'e karşı bir olumsuz hava esti.
Bu olayların yaşandığı sırada  “Charlie Hebdo” saldırısının gelmesi, kafaları karıştırdı. Bu saldırı ile bütün İslam alemi töhmet altına girerken bu alemle savaşan İsrail ve Amerika bir yerde haklı görülmeye başlandı.
Bu tür saldırılarda sebep - sonuç ilişkisine bakıldığında ortaya çıkan manzara bu.Batı medyasında henüz düşük frekansta da olsa bu ihtimal tartışmaya açılmış durumda.
Bu olayın tek çözümü saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanıp arkasındaki gücün ortaya çıkartılması..
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:02

İLGİLİ HABERLER