Gündem
  • 16.10.2005 00:29

PARTİ YÖNETİMİNDE SAKAL-I ŞERİF KONUSUNDA TOPA TUTULAN KÜLTÜR BAKANI'NA BAŞBAKAN SAHİP ÇIKTI

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) dünkü toplantısına, "Sakal-ı Şerif" tartışmaları damgasını vurdu.


MKYK üyelerinden bazıları Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u olayı iyi yönetememekle suçladı. Koç'un açıklamalarının olayı körüklediğini belirten bazı üyeler, "Keşke daha farklı bir yol izlenseydi" eleştirisini yöneltti. Eleştirileri cevaplayan ve Bakan Koç'u savunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sakal-ı Şerif'in İstanbul Atatürk Havaalanı'na getirilmesinden ne kendisinin ne de Bakan Koç'un haberinin olduğunu söyledi.


AK Parti'nin dün gerçekleştirilen MKYK toplantısında, Kültür ve Turizm Bakanı Koç'un Sakal-ı Şerif'i İstanbul Havalimanı'na getirttiği, kutsal emanetin de Dubai veya Siirt'e gönderileceği yönündeki iddialar gündeme geldi. MKYK üyelerinden bazıları söz alarak Koç'u eleştirdi. Koç'un tartışmalara yol açan olayı iyi yönetemediğini vurgulayan kurul üyeleri, "Sayın Bakan, yaptığı açıklamalarla da olayı körüklemiştir. Olay yanlış bir yöne çekilmiştir" dedi.


Eleştirilerin yoğunlaşması üzerine devreye giren Başbakan Erdoğan, Kültür Bakanı Koç'u savundu. İddiaların hiçbirinin doğru olmadığını kaydeden Erdoğan, "Haksızlık yapılıyor. Sakal-ı Şerif'in getirildiğinden ne benim ne Atilla Bey'in haberi yok. Sakal-ı Şerif'in Siirt veya Dubai'ye gönderileceği haberi de kasıtlıdır. Hiçbir iddianın gerçekle uzaktan yakından ilgisi yok. Sakal-ı Şerif'i Dubai Prensi'ne göstermek istediğim de kesinlikle doğru değildir. O sırada Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu üyesi Olli Rehn ile görüşüyordum" diye konuştu.

 Olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını da belirten Erdoğan, kutsal emanetlerin kutularının yenileneceğini, bu nedenle kutunun Bakan Koç'a gösterilmek istendiğine işaret ederek, bakandan habersiz kutunun içine Sakal-ı Şerif'in de konulduğunu bildirdi. Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Sakal-ı Şerif ile ilgili hiçbir talebinin olmadığını, ancak 2 yıl önce Ürdün'ün bu yönde bir talebinin olduğunu hatırlattı. Ürdün'ün yaptırılan bir caminin müze bölümünde Sakal-ı Şerif'i ziyarete açma isteğini Türkiye'ye ilettiğini, ancak hiçbir resmi yazışmanın olmadığını belirten Erdoğan, Ürdün'e hiçbir cevap verilmediğini dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:53

İLGİLİ HABERLER