Gündem
  • 26.11.2020 19:34

Partili arkadaşlarımız hırsızlık yapmış diyen İYİ Partili Çıray Akşener'e bayrak açtı

Çıray’dan Menemen Belediyesi açıklaması: Gözaltına alınan İYİ Partililer hakkındaki iddialar ciddi, görevden alınmalılar

Çıray, “Bana gelen bilgilere ve önemli kaynaklardan edindiklerime göre, iddialar çok ciddi. Özellikle hurda konusunda olanlar. CHP üzerine düşen yaptı ve belediye başkanını ihraç için düğmeye bastı. Ama İYİ Parti’de hiçbir hçbr şey yapılmadı. bu isimler şimdiye kadar çoktan görevden alınmalıydı. İYİ Parti İl Başkanlığı bunların görevden alınma kararını genel merkeze çoktan yazmış olmalıydı" dedi.

İzmir’de, Menemen Belediye Başkanı eski CHP’li Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 26 kişi "zimmet ve irtikap" iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan isimler arasında İYİ Parti İzmir İl Başkanı Oğuzhan Y, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Tarkan Fikret Ç, ve İYİ Parti Karabağlar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ç. de bulunuyor.

İYİ Partili Aytun Çıray: Parti içinde demokratik işleyiş yok

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda ortaya çıkan ve son dönemdeki parti içi tartışmaların fitilini ateşleyen 'oy verilmeyecekler listesi' ile Genel İdare Kurulu dışında kalan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Meral Akşener yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

Medyascope’da Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Çıray, kongre sürecinde yaşananlara ilişkin “Hayal kırıklığım kurultayın bizim hayal ettiğimiz parti içi demokrasinin işlediği yöntemle olmaması. Kendi iç demokratik işleyişi sağlıklı olan ortamda, Aytun Çıray’ın ilk 100’e girmemesini düşünebilir misiniz?” ifadelerini kullandı.

Kurultayın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le yaptığı görüşmeye de değinen Çıray, “Genel başkanla görüştüm. ‘Hangi hatayı yaptım da bana bu muameleyi gösterdiniz bana söyleyin’ dedim” sözlerini kullanarak, “Genel başkan istediği kişiyle çalışabilir. Bunu medeni bir şekilde söylerler. Size kumpas kurmazlar. Benimle çalışmak istenmiyorsa böyle aşağılayıcı yöntemlere gerek yok” şeklinde konuştu.

 

 

Güncellenme Tarihi : 27.11.2020 23:41

İLGİLİ HABERLER