Spor
  • 30.8.2013 22:22

Paşa 90'da güldü!

Maç deyim yerindeyse golle başladı. Henüz 3. dakikada Torku Konyaspor'un kazandığı köşe vuruşunu Erdal sağ kanattan ortaladı. Altıpas ön çizgisi üzerinde Ali Çamdalı kafayı vurdu, top Isaksson'un solundan ağlarla buluştu ve ev sahibi ekip 1-0 öne geçti.

Golün ardından ev sahibi ekip, daha kontrollü bir oyun sergilerken; Kasımpaşa istediği pozisyonları yakalamayadı. Buna karşın ilk yarının uzatma dakikalarında Scarione'nin sol kanattan ortaya çıkardığı topa Kerem bomboş pozisyonda vurdu, kaleci Charles Itandje mutlak golü önledi ve ilk yarı 1-0 Torku Konyaspor'un üstünlüğüyle sona erdi.

Pozisyonların zenginleştiği ikinci yarıda ilk tehlikeli atak Kasımpaşa'dan geldi. Babel orta sahadan taşıdığı topa cezayayı üzirinde sert vurdu, kaleci Itandje bir kez daha gole izin vermedi.

55'te Kasımpaşalı oyuncular kenardaki Shota'yı deyim yerindeyse çıldırttılar. Gelişen Kasımpaşa atağında Babel, Castro ve Scarione aralarında paslaştılar. Son olarak Malki vurdu, Itandje üzerine gelen topu kornere çeldi.

78'de konuk Kasımpaşa'nın golü geldi. Bu dakikada penaltı noktası üzerinde topla buluşan Sanaharib Malki önündeki iki defans oyuncusuna rağmen vuruşunu yaptı. Top Torku Konyaspor ağlarıyla buluştu ve maça 1-1'lik eşitlik geldi.

İki dakika sonra Özer'in müthiş vuruşunda Itandje kalesinde devleşip gol izni vermedi.
Kalan dakikalarda Kasımpaşa gol için bastırırken aradığı gole 90'da ulaştı.


Sonradan oyuna giren Viduez sağdan çalımlarla cezasahasına yönelip altıpas içerisine ortaladı. Ryan Babel bomboş durumda kafayı vurdu, topu ağlara gönderdi ve skoru belirledi, Torku Konyaspor: 1 - Kasımpaşa: 2.

Kasımpaşa maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrılırken, 3. haftada 2. kez sahadan 3 puanla ayrıldı. Üstüste 2. maçını da kazanan Paşa puanını da 6'ya çıkardı.

Lige 3-2'lik sürpriz Fenerbahçe galibiyetiyle başlayan Torku Konyaspor ise geçen haftanın ardından bu haftayı da yenilgiyle tamamladı.


TORKU KONYASPOR:1 - KASIMPAŞA:2
STAT: Atatürk
HAKEM: Yunus Yıldırım

TORKU KONYASPOR: İtandje, Ali Turan, Selim, Kokalovic, Mehmet, Borek, İshak, Erdal, Ali Çamdalı, Mbamba, Thorvaldsson
TEKNİK DİREKTÖR: Uğur Tütüneker

KASIMPAŞASPOR: Isaksson, Yalçın, Sancak, Donk, Elyasa, Scarione, Özer, Kerem, Castro, Babel, Malki
TEKNİK DİREKTÖR: Shota Arveladze

Gol: Dk. 4 Ali Çamdalı (Torku Konyaspor) Dk. 78 Malki, Dk. 90 Babel (Kasımpaşa)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:23

İLGİLİ HABERLER