Dünya
  • 27.10.2020 10:17

Paşinyan askerlerine yalvardı!.. Cepheden kaçmayın

Habervitrini son dakika haberi..Paşinyan cepheden kaçan askerlerini halka şikayet ederek, "Bu askerleri hep birlikte kınayın" dedi.

Paşinyan, AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanı ülkelerinin liderleri Dağlık Karabağ sorununun barışçıl çözümünü destekleyemezlerse, Ermenistan ve bölgenin kendisini tamamen farklı bir durumda olacağını söyledi.

Facebook'ta Paşinyan, canlı yayın yaptı, bugünkü başarısız ateşkesle ilgili açıklamalarda bulundu. Paşinyan'a göre Azerbaycan Karabağ sorununun çözümünü değil, teslim olmasını istiyor.
Paşinyan, Ermeni halkının acı veren uzlaşmalara hazır olduğunu, ancak asla tam bir teslimiyet için olmadığını söyledi.

Paşinyan, Azerbaycan'ın talebinin Karabağ'ın teslim olması değil, bir uzlaşma olması için dünya çapındaki Ermeni halkının gerekli baskıyı göstermesi gerektiğini söyledi.

"Bu çok önemli bir an ve hiçbirimiz Ermenistan'da, bizim bu meseleyi tek başımıza çözmemizi beklememeli " Diyen Paşinyan, tüm Ermenilerin de en az kendileri kadar mücadeleye adamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

CEPHEDEN KAÇAN ASKERLER
Bazı Ermeni askerlerinin savaştan kaçtığını ve kamuoyunda kınamaya tabi tutulması gerektiğini itiraf etti.Ermenistan Başbakanı, "Düşman güçlü diye bazı askerlerimiz cepheleri bırakıp kaçıyor. Üniformalarını atıp evlerine dönüyor. Bunlar vatana ihanettir.Bu askerler Ermenistan'a ihanet ediyorlar" şeklinde konuştu.

Paşinyan, tüm sağlıklı erkeklerin kendilerine verilen emri yerine getirebilmek için zorunlu askerlik ve askeri eğitim için sıraya girmeleri gerektiğini söyledi. 
Biz şu anda konuşurken başkaları Ermeni halkının geleceğini belirlendiğini söyledi.

ERMENİSTAN SAVUNMA BAKANLIĞI KUBUTLU7YU KAYBETTİK

Azerbaycan, Kubatlu'yu ele geçirmeyi ve belli yönlerde ilerlemeyi başardı. Ermenistan Savunma Bakanlığı temsilcisi Artsrun Hovhannisyan'ın bugünkü brifingde yaptığı açıklama buydu.

“Dün maalesef akşam geç saatlerde yapılan çatışmalarda Azerbaycan Kubatlu'yu ele geçirmeyi ve belirli yönlere ilerlemeyi başardı. Hovhannisyan, yarın bu bölgeleri etkileşimli bir harita aracılığıyla daha net göstereceğiz ”dedi.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 27.10.2020 10:33

İLGİLİ HABERLER