Gündem
  • 10.10.2020 14:05

Paşinyan : Daha önce böylesini görmedik, Operasyonları Türk subayları yönetiyor

Azerbaycan'ın bugüne kadar ki saldırılarından çok farklı olduğunu belirten Paşinyan, " Daha önce görmediğimiz büyük bir saldırı ile karşı karşıyayız. bunu Azerbaycan tek başına yapamaz. Bu işi Türkiye ve onların buradaki üst düzey subayları yapıyor" dedi.
Paşanyan Azerbaycan ordusunu Türk subayların yönetip sevk ve idare ettiğini de idida etti.

Paşinyan: Karabağ operasyonunu Türk askerleri yönetiyor

Ermenistan Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda Türk askeri yetkililerin Azerbaycan operasyonunu yönettiğini iddia etti.

Dağlık Karabağ'da geçtiğimiz hafta Azerbaycan ile Ermenistan arasında başlayan çatışmalar devam ederken Ermenistan tarafı Türkiye'yi çatışmalara doğrudan katılmakla suçladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan cumartesi akşamı yaptığı konuşmasında "150 yüksek rütbeli Türk askeri yetkili Azerbaycan askeri operasyonunu yönetiyor” ifadelerini kullandı. Paşinyan “Daha önce görmediğimiz bir saldırı ile karşı karşıyayız” dedi. Paşinyan “Tarihimizde geleceğimizi belirleyecek bölüme geldik” diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de yaptığı açıklamada Türkiye'nin ülkesinin bir müttefiki olduğunu söyleyerek ancak çatışmalarda yer almadığını belirtmişti.

Paşinyan’ın cumartesi günü Almanya Başbakanı Angela Merkel'i arayarak Türk tarafının çatışmalara katıldığı konusunda bilgi verdiği bildirildi.

Diğer taraftan Aliyev ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı bir mektupta Türkiye’ye desteği için teşekkür etti.

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar 27 Eylül Pazar günü başladı. O günden bu yana devam eden çatışmalarda aralarında 30’dan fazla sivil olmak üzere 240'tan fazla kişi hayatını kaybetti. Aliyev ve Paşinyan yapılan müzakere çağrılarını reddetmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 10.10.2020 15:22

İLGİLİ HABERLER