Gündem
  • 14.11.2020 10:37

Paşinyan : O anlaşmayla binlerce askerimizi kurtardık

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermeni Devlet Televizyonu'na verdiği bir röportajda, savaş sırasında neden halka hitap etmediği ve durumu kamuoyuna anlatmadığı ve savaşın devam etmesi durumunda işlerin daha da kötüye gidebileceğini söylemediği soruldu.
Başka bir deyişle karar, artık savaşmanın bir anlamı kalmadığı belli olduğu anda alınmıştı. Ordumuz sonuna kadar gerçekten savaştı ”diyen Paşinyan, kendisine savaşın derhal durdurulması gerektiğinin söylendiğini de sözlerine ekledi.

Savaşmanın bir anlamı olmadığı söylendiği gün olup olmadığı sorulan Paşinyan, Şuşi'nin düştüğü zaman olduğunu söyledi. “Shushi'nin düşüşünden önce savaşı durdurmak için tüm olası senaryolarda, Shushi'nin savaşsız teslim edilmesi gerekiyordu. Komployu bilerek şunu söylüyorum ... Mesela Shushi'yi teslim edemem dedim. Bunu yapamadık çünkü Shushi özel bir öneme sahip. "

Paşinyan, Dağlık Karabağ meselesiyle ilgili müzakerelerin metinlerinde şu ya da bu şekilde yorumlanması gereken birkaç belirsizlik olduğunu, ancak kesin olan tek şeyin yedi bölgenin geri verilmesi gerektiğiydi.

Paşinyan'dan dikkat çeken itiraf: Yanlış bilgi geldi,,Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki yenilgi sonrası ilk kez bir televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları sonrası Dağlık Karabağ'da yenilgiyi kabullenen Nikol Paşinyan'a halkın tepkisi sürüyor.Erivan'da büyük protestolar yaşanırken Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkenin devlet televizyonuna konuştu.

Paşinyan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Bu belgeyi yırtıp atabiliriz. Ama ulusumuzun kaderini düşünmeliyiz. Kimsenin farklı bir şey önerdiğini duymadım.

Ordumuz sonuna kadar savaştı. Tabii daha önce de lojistik, ikmal sorunlarımız vardı ama biz bunları çözmeye çalıştık. Cephede aksilikler başladığında, görevimiz savaşta bir kırılma noktası oluşturmaktı. Şuşa'nın düşüşünden sonra, bu görevin imkansız olduğunu gördük.

Birkaç saat içinde karar verip anlaşma metinini imzalamasaydım Hankentin'de binlerce asker esir düşecekti.

"Şuşa'dan yanlış bilgi geldi"

Son gün Şuşa'da 50 savaşçımız var diye bilgi geldi. Bende kendileri ile görüntülü konuşma talep ettim, sonra konuştuğum zaman Hankentin'de olduklarını gördüm.

Azerbaycan Karabağ savaşını İHA'lar ve özel kuvvetler sayesinde kazandı. Orduda ve devlet sisteminde reform yapmaya devam edeceğiz.
 

Yetkililerin savaş sırasında faaliyetleri en azından gerektiği gibi organize edemedikleri söylendiğinde, Paşinyan şunları söyledi:

“Tüm savaşlar sırasında birçok örgütsel sorun var. Bu savaş sırasında, özellikle seferberlik bağlamında örgütlenme açısından başka eksiklikler de vardı. Mevcut seferberlik planlarının gerçeklerle pek uyuşmadığını gördük. Bu planlar sözde geleneksel planlardır ve uzun zaman önce oluşturulmuştur. Bu planlar bu ölçekte uygulanmadığından, kusurlar geçmişte gizlenmişti ve çalışan bir sistem olduğu hipoteziyle yönlendirildik ama yeni koşullarda uygulanamayacak eski bir sistemdir. .

Güncellenme Tarihi : 14.11.2020 12:19

İLGİLİ HABERLER