Dünya
  • 5.8.2020 11:51

Patlamadan sonra Beyrut sokaklarında insanlar zombi gibi gezmeye başladı

Dünkü dehşet patlama dünyanın gündemine oturdu.. Patlama sonrasını anlatan bir Amerikalı, "İlk başta kıyamet koptu sandım. Her şey üzerimize düşüyordu. Şok dalgasıyla kendimi 3-4 metre arkaya düşmüş buldum. Ayağa kalktığımda dehşete düştüm. Patlamının şoku ile insanlar adeta zombiye dönmüştü. Ne yöne gideceklirini bilemiyorlardı. kanlar içerisindelerdi ve boş boş bakıyorlardı. Sanırım kulakları da sağır olmuştu. Bazılarına seslendim ama tepki vermediler" dedi.

Yaralı bir adam Salı günü Beyrut, Lübnan'da limana vuran patlama mahallinde yürüyor.  [HUSSEIN MALLA |  AP]

Bu ülke lanetli.. Buranın başından bela eksik olmuyor.. Lanet bizi bu hale getirdi..

Bir hastanenin dışında, Omar Kinno gözyaşlarını tutarak kaldırımda oturdu. Suriyeli Kinno, patlama limandaki daireyi salladığında kız kardeşlerinden birinin öldürüldüğünü ve başka bir kız kardeşin boynunun kırıldığını söyledi.

Beirut explosion: Lebanon 'nuclear scale' blast kills 1 Australian ...

Pictures reveal scenes of complete devastation after Beirut ...

Yaralı annesi ve babası hastaneye kaldırıldı, ama hangisini bilmediğini ve onları izlemeye çalışarak arama yaptığını söyledi.

Beirut explosion: Lebanon 'nuclear scale' blast kills 1 Australian ...

“Aileme ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Tamamen kayboldum ”dedi.

Belden kanla kaplı bir kadın, telefonda öfkeyle konuşurken çöpe atılan bir sokakta yürüdü. Başka bir sokakta, kanlı bir yüzü olan bir kadın perişan görünüyordu, yanında iki arkadaşınla trafikten geçiyordu.

Photos and videos: Terror, death, devastation in Lebanon explosion ...

“Bu ülke lanetlendi,” diye mırıldandı genç bir adam.

 

Patlamadan hemen sonra olay yerinde bir adam tepki veriyor.

A wounded man walks near the scene.

Beyrut'un merkezinde büyük bir patlama meydana geldi , düzinelerce insanı öldürdü, binlerce kişiyi yaraladı ve şehrin dört bir yanındaki binalara pencereleri havaya uçtu.

A building's facade is shattered after Tuesday's explosion.

3.3 şiddetinde deprem

Beyrut limanının yakınındaki patlama, bulut şeklinde büyük bir şok dalgası gönderdi, arabaları çevirdi ve uzak binalara zarar verdi. Yüzlerce mil uzaklıktaki Kıbrıs'a kadar hissedildi ve Lübnan başkentinde 3,3 büyüklüğünde bir deprem olarak kaydedildi.

Wounded people wait to received help outside a hospital. Emergency wards have been inundated.

Lübnan Başbakanı Hassan Diab, gübrelerde ve bombalarda kullanılan son derece patlayıcı bir madde olan 2.750 ton amonyum nitratın, güvenlik önlemleri olmaksızın "vatandaşların güvenliğini tehlikeye sokan" bir liman deposunda altı yıl boyunca depolandığını söyledi.

People run for cover following the explosion. Bachar Ghattas, an eyewitness, described scenes of chaos: "You can see injured people all over the streets in Beirut, glass all over the place, cars are damaged. It is like an apocalypse."

Reuters'e göre, ülkenin sağlık bakanı Hamad Hasan, en az 78 kişinin öldüğü ve 4.000 kişinin de yaralandığı biliniyor.
 
A man sits near the site of the blast.
Hasan, "Şimdiye kadar birçok kişi kayıp." Dedi. "İnsanlar acil servise sevdiklerini soruyorlar ve geceleri aramak zor çünkü elektrik yok. Gerçek bir felaketle karşı karşıyayız ve zararların boyutunu değerlendirmek için zamana ihtiyacımız var."
The explosion was near the port in the Lebanese capital.
Güncellenme Tarihi : 5.8.2020 12:12

İLGİLİ HABERLER