Gündem
  • 31.3.2006 05:08

PATRİK YEMİN ETTİ ZİMMET DAVASI DÜŞTÜ!..

3 milyon doları kendi hesabına aktarmaktan yargılanan Fener Rum Patriği Bartholomeos, "Allahım ve namusum adına yemin ederim" dedi ve beraat etti.

Heybeliada Ruhban Okulu'na teoloji bölümü açılması için bir işadamının bağışladığı 3.3 milyon doların başka hesaplara aktarıldığı iddiasıyla açılan dava, Bartholomeos'un para almadığına ilişkin yemin etmesi üzerine reddedildi. Kadıköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına, Heybeliada Ruhban Okulu'nun restorasyonu için bağışladığı 3 milyon doları kendi hesabına aktardığı iddiasıyla Patrik Bartholomeos'u suçlayan işadamı Vasilaki Filoridi ile Patrik Bartholomeos katıldı. Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Duruşmada savunmasını okuyan Bartholomeos, işadamı Filoridi'nin ne kendisinene de patrikhaneye para verdiğini söyledi. Bartholomeos, "İsviçre bankasına benim hesabıma 3 milyon 300 bin dolar havale edilmemiştir. Allahım ve namusum üzerine yemin ederim" dedi. Hâkim, bu savunmanın ardından davayı reddetti.

BANKA GİZLİLİĞİNE TAKILDI

Kadıköy 6'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan dava görüşülürken, İstanbul'daki bazı banka şubelerinden Patrikhane temsilcisi İsmail Sıtkı Küçük tarafından İsviçre'deki Union Bancaire Privee isimli bankaya para gönderildiği belirlenmişti. Ancak olayın düğümünü çözecek kayıtlar İsviçre'deki bankadan 'gizlilik' gerekçesiyle gelmemişti.

Temyize gidecek

İşadamı Vasilaki Filoridi ise, duruşma çıkışında kararı temyiz edeceğini söyledi. İşadamı Filoridi, Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nun açılması için, 1996'da patrikhaneye 3.3 milyon dolar verdiğini ancak paranın amaç dışı kullanıldığını ileri sürerek, 2001'de Patrik Bartholomeos'un da aralarında bulunduğu vakıf yöneticileri hakkında dava açmıştı.

/SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:41

İLGİLİ HABERLER