Gündem
  • 29.4.2022 22:07

Pegasus Kadir gecesinde rakılı fotoğraf çektirenleri kovdu

‘Kadir gecesinde rakılı fotoğraf!’ Pegasus bir kişiyi işten çıkardı

Pegasus çalışanlarının Kadir Gecesi'nde alkollü içecek içerken çektirdikleri fotoğrafta “Kadir gecesi özel” ifadelerini kullanmaları tepki çekti. Pegasus bir çalışanını işten kovdu.

Pegasus Kadir gecesi yapılan alkollü alemle ilgili açıklama yaptı - Yeni  Şafak

Pegasus Hava Yolları, bir grup çalışanın rakı masasında çektirdiği fotoğrafın sosyal medyada “Kadir Gecesi özel” ifadeleriyle paylaşılmasına ilişkin tartışma sonrasında bir kişiyi işten çıkardığı açıklandı.

Pegasus’ta örgütlü olan Nakliyat İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu’nun T24’e verdiği bilgide bahse konu hadisede yer alan 3 çalışanın Pegasus tarafından işten çıkarıldığını ifade ederken, daha sonra verdiği sayıyı 1 olarak düzeltti. Küçükosmanoğlu ayrıca işten çıkarılan kişinin, iletişim bilgilerine ulaşan bazı kişilerce tehdit edildiğini belirtti.

Şirketten bugün yapılan açıklamada söz konusu hadiseyle ilgili inceleme başlatıldığı duyurularak “Konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurullarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır” denilmişti.

Pegasus İnsan Kaynakları’ndan ise “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” çerçevesinde konuya ilişkin bilgi verilmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 29.4.2022 23:20

İLGİLİ HABERLER